Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 16. 08:35, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-BRAZÍLIA RIO DE JANEIRO

Sportlövő olimpiai kvalifikációs verseny - Mészáros Eszter döntős légpuskában.

Sportlövő olimpiai kvalifikációs verseny - Mészáros Eszter döntős légpuskában.

Mészáros Eszter bejutott a női légpuska döntőjébe, így kedden a párizsi kvótáért léphet lőállásba a sportlövők Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén.

A légfegyveres számok utolsó kvalifikációs eseményén a női puskások mezőnyében három magyar, Mészáros mellett Dénes Eszter és Bajos Gitta, azaz az idei győri Európa-bajnokságon ezüst- és bronzérmet nyert magyar csapat tagjai voltak érdekeltek a hétfői alapversenyben.


Közülük egyértelműen Mészáros, a gödöllőiek tokiói olimpikonja számított a legnagyobb esélyesnek a fináléba jutásra, mivel az utóbbi időszakban stabilan jól teljesített, a győri kontinensviadalon például második helyen jutott döntőbe, majd végül ott a hatodik helyen zárt.
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 102 fős mezőny két csoportban teljesítette a 60 lövéses alapversenyt. Az elsőben Mészáros és Dénes volt érdekelt, közülük előbbi végig kiegyensúlyozottan teljesített és 630,3 körös eredménnyel fejezte be a 60 sorozatot, ezzel pedig a fináléba jutás szempontjából biztató helyzetből, a negyedik pozícióból várta a második csoport küzdelmét.
A 21 éves sportlövőnek egyértelműen bizakodásra adhatott okot az eredménye, ugyanakkor nem érezhette magát biztonságban. A második csoport lövőidejének előrehaladtával aztán lassan kezdett kirajzolódni, hogy meglehet a döntőbe jutása, az utolsó félórában már végig a hetedik, vagy nyolcadik helyre tette őt az eredményjelző, s végül a nyolcadik helyen végzett.
A versenyen nem csupán azok indulhattak, akiknek még nincs kvótájuk, az alapverseny pedig végül úgy alakult, hogy a keddi döntőben négy olyan lövő - a norvég Jeanette Hegg Duestad, a francia Oceanne Muller, valamint két iráni puskás, Nazsmeh Hedmati, illetve Sermineh Csehel Amirani - is bekerült, aki nem érintett a kvótaharcban.
Mindez azt jelenti, hogy Mészáros Eszternek három riválissal kell megküzdenie a versenyszám két párizsi kvótájáért a keddi döntőben, ami közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik.
A másik két magyar közül Dénes Eszter a 33. (626,6 kör), Bajos Gitta pedig a 39. (626,1 kör) helyen végzett.


A hétfői versenynapon rendezték meg a női sportpisztoly alapversenyének első 30, úgynevezett pontlövését. Ebben a három magyar közül - a légpisztolyban vasárnap negyedik - Major Veronika 292 kört ért el, amivel a hatodik, Jákó Miriam 282-vel az 54., Sike Renáta pedig 280-nal az 59. lett. Az alapverseny második felét kedden rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:09, hétfő | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi sport

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 29. 08:55, hétfő | Helyi sport

RG vk - Pigniczki Fanni három szerrel döntőzött Taskentben.

A hazai Európa-bajnokságra - és a párizsi játékokra - készülő Pigniczki Fanni három szerrel döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupáján.

2024. Április 29. 08:50, hétfő | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót.

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.