Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 15. 14:52, szerda | Helyi
Forrás: police

Sorozatbűncselekményt derítettek fel

Sorozatbűncselekményt derítettek fel

A salgótarjáni nyomozók elfogták azt a három férfit és egy fiatalkorút, akik parkoló gépkocsik katalizátorait vágták le, valamint ingatlanokba törtek be.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 25 éves M. Róbert, a 21 éves M. Zsolt, a 21 éves T. Richárd, továbbá egy 14 éves fiú ellen.

A nyomozás adatai alapján M. Róbert, T. Richárd, és M. Zsolt 2019. december 28. és december 30. között az egyik salgótarjáni garázssoron három parkoló gépkocsi katalizátorát vágták le és tulajdonították el.

A meglapozott gyanú szerint a 25 éves gyanúsított továbbá 2019. december 15-én az egyik salgótarjáni ingatlanba bement és onnan egy láncfűrészt lopott el, míg a fiatalkorú 2020. január 4-én egy másik családi ház ajtaját befeszítette és onnan motorfűrészt, valamint flakonba töltött benzint lopott el.

A nyomozás adatai alapján T. Richárd és 14 éves társa 2019. december 14. és december 16. között a megyeszékhely egyik felújítás alatt álló iskolájának ablakait betörték és onnan szerszámgépeket, csemperagasztót és rézvezetéket loptak el. A 21 éves férfi továbbá 2020. január 8-át megelőzően egy, a városban parkoló tehergépkocsi katalizátorát is levágta és eltulajdonította.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.

A salgótarjáni rendőrök a három férfit és a fiatalkorút a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épültébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. T. Richárdot a nyomozók őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására, társai szabadlábon védekezhetnek. A salgótarjáni nyomozók vizsgálják, hogy további személyek részt vettek-e a bűncselekmények elkövetésében, valamint azt, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.