Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2012. Február 07. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Sok embertársunkon segítettek a rendőrök a hétvégi rendkívüli hidegben

Sok embertársunkon segítettek a rendőrök a hétvégi rendkívüli hidegben

A rendkívüli hidegre való tekintettel a hétvégén is felkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és körzeti megbízotti állománya a rászorulókat.

Így jártak a korábban feltérképezett egyedül élő, főleg idős embereknél, akik rossz egészségügyi állapotuk és életkoruk miatt segítségre szorulhatnak. A rendőrök a hét végén is dolgozó gépjáművezetőket, valamint hajléktalanokat, rászorulókat a szolgálati gépjárműbe készített meleg teával kínálták és takaróval látták el a mentők kiérkezéséig. Segítettek továbbá a rászorulóknak és a közterületen lévő hajléktalanoknak kórházba, illetőleg a melegedőbe, hajléktalan szállóra eljutni.
A Pásztói Rendőrkapitányság biztonsági intézkedés során nyújtott segítséget egy férfinak Szurdokpüspökiben, mely jól példázza, hogy az odafigyelés, a széles körű összefogás és a gyors intézkedés életeket menthet a rendkívüli hideg időjárás esetén.
A Pásztói Rendőrkapitányság ügyeletére Szurdokpüspöki község jegyzője telefonon tett bejelentést 2012. február 3-án 13 órakor és ennek során elmondta, hogy tudomására jutott, hogy egy 62 éves falubeli férfi, aki rendszeresen jár ebédért az idősek otthonába, aznap ott nem jelent meg. A szomszédok is úgy nyilatkoztak, hogy már egy napja nem látták az urat a házából kijönni. A nagy hideg miatt tartani lehetett attól, hogy az idős férfit otthonában kihűlés fenyegeti, ezért a Pásztói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei a bejelentést követően késedelem nélkül felkeresték a férfit lakásán, akit ott rossz egészségi és félig kihűlt állapotban találtak meg. A járőrök az orvos kiérkezéséig a rászorulót - a szolgálati gépjárműbe segítségnyújtás esetére bekészített – forró teával itatták és takaróval betakarták, majd a kiérkező háziorvos vizsgálatát követően, javaslatára a mentők kórházba szállították.
2012. február 4-én 21 óra 25 perckor egy nő tett bejelentést segélyhívón a rendőrség ügyeletére, hogy egy férfi lábát fájlalva fekszik az utcán Salgótarjánban. A 44 éves rossz egészségi állapotban lévő férfi elmondta, hogy elesett és ennek során ütötte meg a lábát ezért járni nem tudott és nem tudott a szállóra eljutni sem. Sérülése ellátása miatt kórházba szállításáról a járőrök gondoskodtak.
2012. február 5-én egy szolgálaton kívüli rendőr értesítette az ügyeletet, hogy Salgótarján Zagyvapálfalva városrészben a járdán egy férfi fekszik az úton, akivel kommunikálni nem tud, sérülés rajta nincs. A helyszínre érkező járőrök a mentőszolgálatot értesítették, akik az 52 éves salgótarjáni férfit vizsgálat céljából kórházba szállították, majd az éjszaka állampolgárok találtak rá egy hajléktalan 61 éves nőre, akit teljes kihülését megelőzve a rendőrök szintén kórházba szállíttattak.
A rendőrség kéri, hogy továbbra is figyeljenek egymásra, és ha bajba jutott embert, beavatkozást igénylő helyzetet látnak, vagy tapasztalnak, haladéktalanul jelezzék azt az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es segélyhívó számokon!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.