Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. December 16. 18:57, szombat | Helyi
Forrás: parfumblog/styledit/web/zsuffa csaba

SOHA NE VÁSÁROLJ PARFÜMÖT AZ UTCÁN! Mutatjuk, hogy miért ne...

SOHA NE VÁSÁROLJ PARFÜMÖT AZ UTCÁN! Mutatjuk, hogy miért ne...

Mi az amit szivesen hamisítanak? Ami kicsi, nem túl bonyolult, de sok pénzbe kerülhet. A parfüm ezek közé tartozik. Egész iparág létesült rá és a hiszékeny vásárlókat kamu dumákkal rá is veszi az alkalmi vételre...

A divatiparban nem számít újdonságnak a drága termékek hamisítása.Egyrészt elképzelhetetlen gagyi alapanyagokból dobják össze a szorgos kínai kezek, másrészt a parfüm az egyetlen olyan luxustermék, amely igazán elérhető bárki számára is.

Akiknek vékonyabb a pénztárcája, azok számára is vannak igazán jó és élvezhető alternatívák a parfümériák polcain.

1. Hasonlít is meg nem is!

Ez a remek példány tökéletesen bemutatja azt, hogy ha valamihez olcsón hozzá akarunk jutni, akkor nem a szemünknek hiszünk, hanem a spórolás kisördögének. Merthogy ez a “Woman Million” a Lady Million akar lenni, kísértetiesen hasonlít rá, éppen csak egy szó van elírva benne.

Legyünk résen, ha nem tudjuk pontosan a nevét, nézzünk utána a neten!pl. egy olyan oldal mint a https://www.fragrantica.com vagy a https://www.notino.hu

2. Az utcán kínálta szatyorból egy szimpatikus fiatalember/lány/asszony stb, mondván, hogy kamionról esett le, bezárt üzlet készletét árulja, úgy lopta a helyi parfümériából stb.

Ilyen nincs! Most komolyan! Ki hiszi el manapság ezt a mesét? Nem esik le semmi a kamionról. Ékes példája a fenti példány, amit szívbéli barátnőm vett Málta sétálóutcáján. A pofátlanság netovábbja, hogy bár a doboz legalább még hasonlít is az eredetire, de az üvege finoman szólva is ultra gagyi…az illatáról nem is beszélve.

3. Eleve nincs is ilyen nevű parfüm…

A kedvencem! Aukciós oldalak sztárjai ezek az “új”, soha nem debütált designer illatok…meg kell hagyni, kreatívak a hamisítók! Kedvencem a Dolce & Gabbana Sexy Choclate (ez milyen nyelven van?) 🙂

4. Piacon, ásziai plázákban vásárolt parfümök

Akármilyen csinos látszólag az üzlet, akkor is kínai hamisítványokat árulnak ezekben az ázsiai plázákban. Elképzelhetetlen, hogy egy nemzetközi designer brand magyarországi forgalmazója eladjon nagykerben parfümöket olyan terjesztőknek, akik aztán a piacon adják tovább.

A márkás parfümök lényege, hogy az exkluzivitást, luxust nyújtsák és azt egy koszos pulton, asztalon, deszkán nem tudják nyújtani.

Rossz hír, de nincs a piacon eredeti parfüm, csak megtévesztő hamisítvány.

5. Nagyon eredetinek néz ki, de valahogy fura…

Ha rossz érzésed van egy parfümmel kapcsolatban, főleg akkor ha már használtad és az garantáltan eredeti volt, akkor bízz a megérzéseidben.

Olvasd el gondosan a rajta feltüntetett leírást, összetevőket. Ha nyelvtani hibával, rossz vagy értelmetlen fogalmazással találkozol, akkor ott bizony gond van. Ide tartozik a fentebb már említett fura logó, pontatlan infó feltüntetés.

Ha jól figyelsz, felismerhetőek a hamis parfümök, még ha apró eltérések is vannak az üvegen, dobozon. A fenti képen a zöld REAL felirat jelzi, hogy az az eredeti, a piros FAKE pedig a hamis portékát jelöli. Ugye így már látszik a különbség?

6. Az a bizonyos fúvóka…

Leggyakrabban arról ismerhető fel a hamis parfüm, hogy a benne lévő műanyag fúvóka otromba vastag és erősen elhajlik. Az eredeti parfüm fúvókája vagy pont az egyik sarokig ér és szinte láthatatlan, vagy egyenesen az üveg aljáig fut.

A fenti képen is jól látszik a különbség, valamint itt az üvegek formája is teljesen más. Az eredeti gyártók ügyelnek arra, hogy az üveg belső alja homorú legyen, így az utolsó cseppek a sarkakban gyűlnek össze. ahová elér a fúvóka.

Nem beszélve arról, hogy mennyire más a folyadék színe is.

A jobb oldali hamis!

7. Aukciós oldalak, ebay Kínából

Sajnos azt kell, hogy mondjam – tisztelet a kivételnek -, hogy az aukciós oldalak tele vannak hamis parfümökkel. Érdemes egyszer az ebay-en vagy az aliexpressen szétnézni, tonnaszám kínálják a hamis parfümöket potom árért.

Ha itt szeretnétek vásárolni, nagyon körültekintőek legyetek, és vásárlás előtt mindig olvassátok el az értékeléseket.

8. 100 ml

Soha ne vegyél 100 ml-s parfümöt, még akkor sem, ha elvileg jobban megéri.Ha hamis parfüm, akkor az esetek 99%-ában mind 100 ml-s tétel.

Hogy miért? Mert így hatékonyabb és olcsóbb. Nem vacakolnak holmi 30 ml-s szösszenetekkel, mert abból 3x többet kell eladni, mint egy 100 ml-s parfümből.

Ha bárhol gyanúsan olcsón kínálnak új vagy használt 100 ml-s parfümöt, légy résen! Akkor óvakodj igazán, ha az adott oldal, eladó szinte csak 100 ml-s kiszerelésben kínálja a parfümöket. Tuti hamisak! A fenti képen a hamisítók kedvenc darabja, a 1 Million. A bal oldali a hamis: nézzétek meg a betűket, vékonyabban nyomva..apró különbség, de sajnos hamis.

9. Bekopognak, házhoz viszik, nagy áruházak folyosóin kínálják…

Már írtam a mai parfümházalókról. Nézzétek meg a Fókusz riportját ez ügyben, igazi kis parfümmaffia van a háttérben. Röviden tehát aki bekopog és xy francia parfümöt kínál, amelyet most akarnak bevezetni Magyarországon, azt tessék elhajtani, mert a 100 forintos boltban 290-ért beszerezhető löttyöket kínálhatják.

Iskolapéldája a hamis parfümnek!

10. Túl olcsó…

Ha valami túl olcsó, az gyanús! Szívfájdító, de bele kell törődni, hogy egy bizonyos ár alatt nem lehet eredeti, jó minőségű parfümöt kapni.

Nézz körül a parfümériákban, netes boltok kínálatában, vesd össze az árakat és látni fogod, hogy max 2000-3000 forint differencia van az árak között.

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE 😃
ADJUNK minél többet, minél TÖBBEKNEK! Nincs reklám, nincs politika.


CSOPORT: https://www.facebook.com/groups/infonograd
HÍROLDAL: https://www.infonograd.hu
TikTok: https://www.tiktok.com/@infonograd
Threads: https://www.threads.net/@infonograd_hiroldal
Insta: https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.