Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Július 14. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Sikeresen zárult a „Sakkozzuk ki!” – akciócsoport első önkéntes megmozdulása

Sikeresen zárult a „Sakkozzuk ki!” – akciócsoport első önkéntes megmozdulása

Közös összefogással és tenni akarással bármi lehetséges! Ezzel a gondolattal zárta első sikeres környezetszépítő – közösségépítő programját a „Sakkozzuk ki!” - akciócsoport.

Az önszerveződő csapat tagjai 2015. július 11-én megszépítették a Vásártér közkedvelt közösségi terét, a Sakkozót. Az önkéntes fiatalok padokat festettek le és díszítettek ki, PET – palackokból ötletes virágtartókat készítettek és több száz palántát ültettek el. Az akció résztvevői illetve azok, akik egyet értettek a megmozdulás üzenetével, jelképesen egy pillangót tűztek fel a közeli fákra, ezzel is színesítve, szépítve a Sakkozó területét. Az önkéntesek az arra járókat megvendégelték, az akciót pedig egy közös kertmozival zárták, ahol salgótarjáni filmesek alkotásait mutatták be és népszerűsítették.

A programhoz nem csak a Vásártér fiatal és idősebb lakói, de az arra járók is szívesen csatlakoztak. Az egész napos akció megközelítőleg 60 fő bevonásával valósult meg. Sokan beálltak a dolgozó önkéntesek mellé padot festeni, virágokat ültetni, mások egy jó beszélgetés reményében látogattak el a Sakkozóhoz.

Az önszerveződő csoport a Független Színház és a Badur Alapítvány nyílt pályázatának keretében, a Nők a Jövőért Egyesület programvezetésével, 120 ezer forintot nyert a „Sakkozzuk ki!” elnevezésű programjának megvalósítására. Mindezek mellett Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, közintézmények, vállalkozók és a civil szféra képviselői is a program mellé álltak.

Az önkéntesek tervezik a folytatást. Céljaikként fogalmazták meg, hogy élettel töltik meg az elidegenedő lakóközösségeket, miközben minél több salgótarjáni bevonásával, az önkéntesség fontosságát hangsúlyozva, megszépítenek egy-egy lakóterületet. A leendő programsorozat másik fontos célja, hogy igazi közösségi élményekkel gazdagítva a salgótarjániakat, erősítse a városhoz való kötődésüket is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.