Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. December 22. 15:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Sikeres évet zártak a salgótarjáni ökölvívók

Sikeres évet zártak a salgótarjáni ökölvívók

Bár nem minden versenyük sikerült, így is számtalan bajnoki érem és nemzetközi siker bizonyítja, hogy a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) megyeszékhelyünk egyik, ha nem a legeredményesebb egyesülete.

Az alábbiakban Botos Tibor tanítványainak idei eredményeit vettük górcső alá.
Kezdjük a hazai viadalokkal. A szezon a Bocskai István-emlékversennyel startolt, ahol a klub egyik legnagyobb büszkesége, Szőrös Márk élete első felnőtt versenyén átesett a súlyhatáron, és 56 kilóban menetelt a döntőig, ahol jóval rutinosabb kínai riválisától kapott ki. Az 54. Énekes István-emlékversenyt négy salgótarjáni részvételével rendezték meg, a Jégszínházban korcsoportjában a különdíjas Szőrös Márk első, míg Berki Csaba második lett.
A klub öklözői két aranyérmet nyertek az utánpótlás olimpia országos döntőjében, melyet ismét a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendeztek meg. Hét hazai tehetség lépett szorítóba, közülük Oláh Gergő kiütéssel jutott a fináléba, a döntőben pedig ellenfele edzője dobta be a törölközőt. A tarjáni fiút a döntőn mutatott klasszis szereplése miatt a junior mezőny legjobbjának választották és meghívták a válogatott keretbe is. Aranyérmet nyert az újoncnak számító serdülő, Zámbó Róbert is, aki a 44 és fél kilogrammosok mezőnyében állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A két aranyon kívül további egy ezüst- (Oláh Károly), illetve két bronzérem (Botos Dávid és Szabó Martin) maradt Salgótarjánban.
Eger adott otthont a 63. alkalommal megrendezett Bornemisza ökölvívó emlékversenynek, ahol mindkét reménységünk, Szőrös Márk és Oláh Gergő is elsöprő sikert aratott.
Az évet az országos bajnokságok zárták, a serdülők három ezüsttel (Zámbó Róbert, Oláh Károly, Holló Bence) és egy bronzzal (Botos Károly) kezdték a sort. A klub hét versenyzővel képviseltette magát a budapesti bajnokságon, és bár a legnagyobb siker elmaradt, mintegy félszáz klub között a nógrádiak a harmadik helyen zárták a pontversenyt.
Az idei egyetlen magyar bajnoki címet Oláh Gergő szerezte, aki a kaposvári junior ob-n nem talált legyőzőre, és magabiztosan söpörte be a bajnoki címet. „Hógolyó” többek közt egy nála ötven kilóval nehezebb „óriást” is megvert, megérdemelten került a nyakába az aranyérem. A sort az ifjúságiak zárták, némi csalódásként Szőrös Márk „csak” ezüstöt hozott haza, míg a bokasérüléssel bajlódó Karvaj Zsolt bronzzal gazdagodott.
Ezek mellet a nemzetközi sikerekből is kijutott, köszönhetően a két élversenyzőnek. Oláh Gergő a korosztályos világbajnokságon (Ukrajna) és Európa-bajnokságon (Oroszország) is negyeddöntőt vívhatott, valamint Azerbajdzsánban, egy nemzetközi tornán is ötödikként végzett. Szőrös Márk a rotterdami ifjúsági Eb-n lett ötödik, de egy lengyel és egy cseh tornát is meg tudott nyerni az évben, jó hírét cipelve ezzel városunknak. A biztos korosztályos válogatottság mellett már a felnőttek közt is számítanak rá, Belgrádban ezüstérmet szerzett a nagyok közt.
- Ahogy mondani szokták, az egyik szemem sír, a másik pedig nevet – kezdte értékelését Botos Tibor, aki már közel másfél évtizede foglalkozik fiatalokkal. – Egy éve ötödikként végeztünk az országos rangsorban, akkor megfogadtam, hogy idén előrébb végzünk. Erre a három világverseny adott alapot. Abban bíztam, hogy legalább egy érmet hazahoznak majd a srácok, de sajnos ez nem így alakult. Egy új szabály szerint 19 éves kortól lehet csak felnőtt versenyen indulni, ez is csökkentette az esélyeinket.
- De nem lehetett panasz a fiatalokra…
- Nincs is, egész évben hozták az eredményeket. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a teljesítményükkel. Páran sajnos abbahagyták a sportot az év során, de így is elegen vagyunk. Bízok benne, hogy jövőre még jobb eredményeket tudunk majd elérni, és ezzel is öregbíteni a város és a megye jó hírét, szerte a világban.
- Szerencsére támogatók is akadnak…
- A legtöbbet a Brunczel András vezette Korona Pénzváltó Kft-nek köszönhetjük, de természetesen Székyné dr. Strémi Melinda polgármester asszony és Salgótarján önkormányzatának támogatását is élvezzük. Sokat segít még a Salgó Vagyon Kft., a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft., a Salgó Hotel, a Galcsik Fogadó, a Tesco salgótarjáni egysége és a Sodexo Magyarország Kft. is, mindenkinek köszönjük a támogatást, jövőre is meg fogjuk hálálni a bizalmat.
Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: ökölvívó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.