Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Augusztus 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Samsung vs. Apple: meddig tart a béke?

Samsung vs. Apple: meddig tart a béke?

Az elektromos kütyük talán két legfontosabb szereplője, a Samsung és az Apple már jó ideje marják egymást. A vitát szabadalmak és formatervek váltották ki. A két vállalat folyamatosan kémkedéssel és ötletek ellopásával vádolja egymást.

Hosszas civakodás után megállapodni látszanak a felek; Amerika kivételével minden fronton ejtik a vádakat mindkét oldalon, így Németországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban és Dél-Koreában is elszívják a békepipát - írják az Equilor elemzői.

A megállapodás a beszállítókra nem terjed ki, tehát ha valaki közülük perelt, az továbbiakban is érvényben van. Korai lenne azt gondolni, hogy mostantól szent a béke. Vannak, akik szerint most csak egy vihar előtti szélcsendnek vagyunk szemtanúi, és egy kis pihenő után újult erővel támadnak egymásra a felek. Mások úgy tartják, hogy ilyen szintű vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy felesleges vitákra pazarolják idejüket, jobban tennék, ha újra belekezdenének a munkába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Belföld

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is