Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 04. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Salgótarjáni grafikák és fotók kiállítása Radnóti Miklós emlékére

Salgótarjáni grafikák és fotók kiállítása Radnóti Miklós emlékére

A hetven éve elhunyt Radnóti Miklós emlékét idézi meg grafikákon és fotókon keresztül a salgótarjáni START 20:10 alkotócsoport kiállítása szerdától a budapesti FISE Galériában.

A START 20:10 négy éve alakult azzal a céllal, hogy Salgótarjánban élő művészeknek alkotóközösséget teremtsen, és megismertesse őket a közönséggel mind Nógrád megyén belül, mind annak határain túl - mondta el az MTI-nek Birkás Babett, a kiállítás szervezője.
Mint hozzátette, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) tagjaként pályázhatott a FISE Galériában való kiállításra; a Radnóti emlékére című tárlat a START 20:10 első fővárosi bemutatkozása.
"Idén van Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulója; erre az alkalomra az alkotóműhely tagjaitól fotókat és grafikákat kértem, mivel ez a két műfaj érintkezik leginkább az iparművészettel" - közölte Birkás Babett, aki eredetileg textilművészként végzett, de grafikai munkákkal vesz részt a tárlaton, akárcsak Gedeon Hajnalka.
Gelencsér János egy festményt és egy rajzot állít ki, míg Komka Péter fotóművész, az MTVA/MTI fotóriportere a salgótarjáni Radnóti-szobrot fotózta le, majd ezeket a képeket ködös, erdős tájra vetítette. Kovács Bodor Sándor fotóművész szintén a nógrádi városban álló Radnóti-szoborból indult ki, de teljesen más megközelítésben.
Losonczy Ildikó pasztellképekkel jelentkezik, Orbán György János két tollrajzzal vesz részt a tárlaton, Tar Róbert pedig páccal készített grafikákat mutat be az április 18-ig látogatható kiállításon.

Programok Nógrád megyében
Vissza a kezdőlapra

Címkék: radnóti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.