Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Január 30. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarjáni fejlesztés uniós forrásból

Salgótarjáni fejlesztés uniós forrásból

Európai uniós forrásból korszerűsítik a megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv épületét.

Megkezdődött a Nógrád megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv salgótarjáni épületének akadálymentesítése és korszerűsítése. A munkálatok még ebben az évben befejeződnek. A létesítmény átalakítását és működésének korszerűsítését az Európai Unió 76 millió forinttal támogatja. A salgótarjáni fejlesztés a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos program része.
Megkezdődött, és az év végéig be is fejeződik a Nógrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének otthont adó Rákóczi úti épület korszerűsítése és akadálymentesítése.
A 76 052 608 forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés során három modern vizsgáló helységet alakítanak ki a létesítményben. A felújított ingatlan a látássérült, a hallássérült, az értelmi fogyatékkal élő és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentes lesz. Az építkezés befejezését követően informatikai fejlesztésekre, új vizsgáló eszközök beszerzésére is sor kerül. A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik majd.
Az Új Széchenyi Terv keretében 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit. A programot az Európai Unió 3.99 milliárd forinttal támogatja. A beruházások értéke 40 millió és 350 millió forint között, helyszínenként változik.
A rehabilitációs szakigazgatási szervek első-, az NRSZH szakértői pedig másodfokon döntenek, többek között a megváltozott munkaképességű személyek ellátási jogosultságáról és a közlekedőképesség akadályoztatottságának mértékéről. A szakértők évente 175-180 ezer vizsgálatot végeznek.
A „Komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése” elnevezésű, TIOP 3.2.2-08/1-2008-0002-es azonosító számon nyilvántartott, kiemelt európai uniós projekt megvalósítását a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint a 18 érintett megyei kormányhivatal konzorciumban irányítja.

Ízkollázs -Receptek képekkel, praktikák, hagyományok, ünnepi életek, újdonságok... Minden, ami a gasztro világába tartozik és egy igazi háziasszony számára szükséges, fontos és érdekes lehet.

Címkék: rehabilitáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.

2024. Május 19. 08:22, vasárnap | Helyi

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

és nem igazán találják a magyarázatot a felhasználók arra, ami az iOS 17.5 telepítése után történik. A LEGUTÓBBI IOS FRISSÍTÉS RÉG KITÖRÖLT MEZTELEN FOTÓKAT ÁLLÍTHAT VISSZA.

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.