Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Október 16. 18:08, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarjánban újraszámlálást és új választást követel a Fidesz-KDNP

Salgótarjánban újraszámlálást és új választást követel a Fidesz-KDNP

Salgótarjánban a szavazatok újraszámlálását és új választás kiírását kéri a helyi választási bizottságtól a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Székyné Sztrémi Melinda az MTI-vel közölte: a választás tisztaságát befolyásoló eseményekről egyik beadványukhoz 15, másikhoz pedig 17 mellékletet csatoltak.
A politikus ismertetése szerint a jegyzőkönyvek áttekintése után arra a következtetésre jutottak, hogy a nógrádi megyeszékhely szavazóköreibe delegáltakat nem készítették fel arra, hogy bizonyos helyzetekben döntéseket hozzanak, és figyelmetlenek is voltak.
Székyné Sztrémi Melinda közölte: voltak olyan szavazókörök, ahol pecsét nélküli szavazólapok kerültek az urnákba, illetve volt olyan szavazókör, ahol több szavazatot számláltak össze, mint ahány szavazót regisztráltak. Olyan eset is előfordult, amikor a baloldal delegáltja bement a szavazófülkébe a szavazóval.
A kifogások között szerepel, hogy állítólag több baloldali delegált tollal a kezében számlálta a szavazatokat, és volt olyan szavazókör, ahol második körben negyvennel több szavazólap volt a rendszerben, mint amennyi az első számlálásnál. Azt is kifogásolták, hogy autóbusszal vittek szavazókat a választásra.
Mindezek Székyné Sztrémi Melinda szerint felvetik a választási csalás gyanúját, összeegyeztethetetlenek a választás alapelveivel.
Elmondta azt is, hogy négy képviselőjelölt társa az 1-es, a 2-es, az 5-ös és a 6-os választókörzetből ugyancsak beadvánnyal fordult a helyi választási bizottsághoz a választási törvény különböző passzusait megsértő cselekedetekre való hivatkozásokkal. Ők ugyancsak a választási eredmény megsemmisítését kérik.
A helyi választási bizottságnak három napja van arra, hogy döntsön a beadványokról.
Az önkormányzati választás nem hivatalos eredménye szerint Salgótarjánban Dóra Ottó, az DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület-ST közös jelöltjeként 5376 szavazatot szerzett, ezzel a voksok 42,88 százalékát szerezte meg. A Fidesz-KDNP által jelölt Székyné Sztrémi Melinda ötvennel kevesebb, azaz 5326 szavazatot szerzett.
A vasárnapi eredmények alapján a tíz salgótarjáni választókörzetből hetet a baloldali összefogás, hármat a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, a kompenzációs listákkal a megyei jogú város testületében kilenc képviselőt delegálhat az DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület-ST, ötöt a Fidesz-KDNP és egyet a Jobbik.

Címkék: választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.