Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. November 12. 15:10, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Salgótarjánban a napenergia áll a középpontban

Salgótarjánban a napenergia áll a középpontban

A napenergia hasznosításáról szól a magyar tudomány ünnepének november 15-i salgótarjáni rendezvénye.

A szervező Nógrád Megyei Tudományos és Ismeretterjesztő Egyesület igazgatója, Pálinkás Bojána az MTI-nek elmondta: kilenc előadás hangzik el, egy szakmai kiállításon pedig a zéró energiaház programot mutatják be.
A megújuló energia, mint a jövő energiaforrása, a szakmunkásképzés, a pedagógusok továbbképzése, a naperőmű-telepítési program technológiai és befektetési háttere, a szolár jövő pénzügyi fedezete - ezeket a témákat fejtik ki az előadók, köztük Gergely Sándor, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola kutatási igazgatója, Hegedűs László, a Miskolci Egyetem dékánja, vagy Horváthné Holéczy Katalin, a Magyar Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese.
Richard Randrianasolo madagaszkári konzul a távoktatási tudásmegosztó program tapasztalatait és lehetőségeit mutatja be.
A mobilizált szakképzésről Bocsó Imre, a Zéró Energiaház Szakképző és Szolgáltató Klaszter elnöke beszél majd. A klaszter két éve kezdte el a napenergia-hasznosító berendezések szerelésének, beüzemelésének, szervizelésének kísérleti képzését Székesfehérváron és Salgótarjánban.

Címkék: energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.