Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2020. Március 20. 21:54, péntek | Helyi
Forrás: Fekete Zsolt - Facebook

Salgótarján polgármesterének közleménye

Salgótarján polgármesterének közleménye

Tisztelt Salgótarjániak!

Néhány fontos felhívást szeretnék intézni Önökhöz.

  • A napokban a családi házas övezetek levelet kaptak a polgármesteri hivataltól a magánszemélyek által, nem üzleti célra használt, 140 négyzetméternél nagyobb hasznos alapterületű ingatlanok után fizetendő építményadó tárgyában. A levél alapján a kézhezvételt követő 15 napon belül kéri a hivatal az ilyen ingatlanokra vonatkozó bevallásokat. Postázásakor még nem tudtuk mi áll előttünk, mit jelent hazánkra nézve a koronavírus járvány. Ezért természetesen döntöttünk a határidő eltolásáról, így ezeket a bevallásokat ez év december 31-ig elegendő megtenni.
  • Ezúton szeretném kérni a Salgótarjánban konditermet üzemeltetőket, hogy fontolják meg működésük átmeneti felfüggesztését. Tisztában vagyok azzal, hogy üzleti szempontból ez számukra nehézséget jelent. Tisztában vagyok azzal az érveléssel, és nem vitatom, hogy a sport immunerősítő hatású. Ugyanakkor ezekben a szolgáltató egységekben a legkörültekintőbb higiéniai szabályok betartása mellett is a vendégek könnyen továbbadhatják egymásnak a vírust.
  • Nyomatékosan felhívom a társasházak és a lakásszövetkezetek figyelmét, hogy a veszélyhelyzet idején NE TARTSANAK LAKÓGYŰLÉST, ezt kormányhatározat is tiltja! Az ebben az időszakban meghirdetett, megtartott lakógyűléseknek jogi következményei lesznek az adott társasház közös képviselőjére, vagy az adott lakásszövetkezet elnökére nézve.
  • Felhívom a társasházak és lakásszövetkezetek figyelmét arra, egyúttal kérem, hogy azokat a felújítási munkálatokat, melyek során a szakembereknek bejutást kell biztosítani a lakók lakásaiba, halasszák a második félévre!
  • Kérem a társasházak közös képviselőit, hogy a lépcsőházak takarítását, fertőtlenítését saját hatáskörben eljárva oldják meg, de semmiképpen ne az ott lakó, esetenként főleg időskorú lakók bevonásával!
  • Továbbra is kérek mindenkit, aki teheti, maradjon otthon! Csak a legszükségesebb okokból menjünk utcára: munkába a legrövidebb úton, élelmiszerüzletbe és gyógyszertárba. Mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy lassítsuk a vírus terjedését. Ugyanis így érhető el az, hogy a súlyosabb eseteket a kórházak nagy biztonsággal el tudják látni.

Tegyük meg ezt egymásért, és tegyük meg ezt önmagunkért. Vigyázzunk egymásra!

/Fekete Zsolt/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 15:04, kedd | Helyi

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt.

2020. Április 07. 14:57, kedd | Helyi

Közterületeket, buszmegállókat fertőtlenítenek országszerte

A nagyvárosokban, de kisebb településeken is megkezdték - a koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzetre tekintettel - a forgalmasabb közterületek fertőtlenítését.

2020. Április 07. 14:49, kedd | Helyi

Stayer László közleménye

Szécsény polgármesterének közleménye.

2020. Április 06. 20:11, hétfő | Helyi

Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre –