Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 20. 21:54, péntek | Helyi
Forrás: Fekete Zsolt - Facebook

Salgótarján polgármesterének közleménye

Salgótarján polgármesterének közleménye

Tisztelt Salgótarjániak!

Néhány fontos felhívást szeretnék intézni Önökhöz.

  • A napokban a családi házas övezetek levelet kaptak a polgármesteri hivataltól a magánszemélyek által, nem üzleti célra használt, 140 négyzetméternél nagyobb hasznos alapterületű ingatlanok után fizetendő építményadó tárgyában. A levél alapján a kézhezvételt követő 15 napon belül kéri a hivatal az ilyen ingatlanokra vonatkozó bevallásokat. Postázásakor még nem tudtuk mi áll előttünk, mit jelent hazánkra nézve a koronavírus járvány. Ezért természetesen döntöttünk a határidő eltolásáról, így ezeket a bevallásokat ez év december 31-ig elegendő megtenni.
  • Ezúton szeretném kérni a Salgótarjánban konditermet üzemeltetőket, hogy fontolják meg működésük átmeneti felfüggesztését. Tisztában vagyok azzal, hogy üzleti szempontból ez számukra nehézséget jelent. Tisztában vagyok azzal az érveléssel, és nem vitatom, hogy a sport immunerősítő hatású. Ugyanakkor ezekben a szolgáltató egységekben a legkörültekintőbb higiéniai szabályok betartása mellett is a vendégek könnyen továbbadhatják egymásnak a vírust.
  • Nyomatékosan felhívom a társasházak és a lakásszövetkezetek figyelmét, hogy a veszélyhelyzet idején NE TARTSANAK LAKÓGYŰLÉST, ezt kormányhatározat is tiltja! Az ebben az időszakban meghirdetett, megtartott lakógyűléseknek jogi következményei lesznek az adott társasház közös képviselőjére, vagy az adott lakásszövetkezet elnökére nézve.
  • Felhívom a társasházak és lakásszövetkezetek figyelmét arra, egyúttal kérem, hogy azokat a felújítási munkálatokat, melyek során a szakembereknek bejutást kell biztosítani a lakók lakásaiba, halasszák a második félévre!
  • Kérem a társasházak közös képviselőit, hogy a lépcsőházak takarítását, fertőtlenítését saját hatáskörben eljárva oldják meg, de semmiképpen ne az ott lakó, esetenként főleg időskorú lakók bevonásával!
  • Továbbra is kérek mindenkit, aki teheti, maradjon otthon! Csak a legszükségesebb okokból menjünk utcára: munkába a legrövidebb úton, élelmiszerüzletbe és gyógyszertárba. Mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy lassítsuk a vírus terjedését. Ugyanis így érhető el az, hogy a súlyosabb eseteket a kórházak nagy biztonsággal el tudják látni.

Tegyük meg ezt egymásért, és tegyük meg ezt önmagunkért. Vigyázzunk egymásra!

/Fekete Zsolt/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.