Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Május 01. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Salgótarján önkormányzata programot indít a szakemberhiány ellen

Salgótarján önkormányzata programot indít a szakemberhiány ellen

Felsőfokú végzettségű szakemberek Salgótarjánba költözését, illetve visszaköltözését segítené a város önkormányzata azzal, hogy jelképes összegért biztosít számukra bérlakásokat.

A Szakembereket Salgótarjánba! című programot egyhangúlag fogadta el csütörtökön a nógrádi megyeszékhely közgyűlése.

Dóra Ottó (MSZP) polgármester elmondta: hiány van a városban, mérnökökből, orvosokból vagy pedagógusokból éppúgy, mint szociális területen dolgozókból. Hozzátette: a programmal a salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkahelyek jobb szakemberellátását segíti az önkormányzat, ami növelheti a város megtartó erejét és fejlődését.

Az elfogadott rendelet értelmében a lakhatási támogatásra olyan felsőfokú végzettségűek vagy szakképesítéssel rendelkezők pályázhatnak, akikkel salgótarjáni munkáltató szándéknyilatkozatot ír alá foglalkoztatásukról. A támogatás a munkaviszony idejére, de legfeljebb öt évre szól, a nyerteseknek a piaci alapú lakbér mindössze 10 százalékát kell megfizetniük.

Az előterjesztés tartalmazza, hogy Salgótarjánban az országos átlagnál is nagyobb a népességfogyás, és jellemzően a képzett fiatal korosztály elvándorlása jelent problémát.

A közgyűlési vitában voltak, akik megfontolásra javasolták a lakások ingyenes bérbeadását, vagy akár a gyerekek iskoláztatási költségeinek átvállalását, ugyanakkor az is elhangzott, hogy az eleve salgótarjáni szakembereket sem érheti ezzel sérelem.

A program részletein, kedvezményein tovább dolgoznak, és újra tárgyalnak majd róla a májusi vagy júniusi közgyűlésen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.