Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 08. 20:08, csütörtök | Belföld
Forrás: Polgári Salgótarjánért Alapítvány kuratóriuma

Salgótarján – a politikai kommunikáció mélyrepülése

Salgótarján – a politikai kommunikáció mélyrepülése

A politika az emberek egy részének esetében érzelmi kérdés. A kéretlenül feltörekvők éppen ezt használják ki saját céljaik érvényesítésére. Ahol a túláradó érzelem alacsony kompetenciával párosul,

ott azonnal felüti a fejét az előítélet -ennek a mentén az oktalan vádaskodás és sajnos a gyűlölet is.

A Facebook pedig különösen alkalmasnak bizonyul az ilyen hamis és félrevezető álláspontok kinyilvánítására, népszerűsítésére.

A Polgári Salgótarjánért Alapítvány, azt tapasztalta, hogy egyre gyakoribbá válik az álhírterjesztés és a trollok száma is nő a Facebookon, ezért elejét véve a továbbiaknak, most és itt tisztázza a felé irányuló támadásokat.

Ezúton megjelenteti közleményét:

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Olvasók!

A Polgári Salgótarjánért Alapítványt több méltánytalan támadás is érte, - nem csak a salgótarjáni baloldal által üzemeltetett facebook oldalakon - melyekre reagálva az alábbiakat kívánjuk elmondani:

A Polgári Salgótarjánért Alapítvány egy bíróság által bejegyzett civil szervezet, melynek célja: "A polgári értékek erősítése és népszerűsítése Salgótarjánban. Ennek érdekében szerepet vállal a helyi hagyományok ápolásában, a kulturális élet színesítésében, a környezet védelmében, szépítésében, a civil önszerveződés segítésében és a lakossági érdekképviseletben, tehetségek felfedezésében, a helyi fejlődését elősegítő programok támogatásában, megvalósításában."

Tehát a fentiekből egyértelműen kiolvasható, hogy az alapítvány pontosan azzal a céllal jött létre, hogy a polgári értékeket erősítse és népszerűsítse Salgótarjánban és azok számára, akik követik a tevékenységét, egyértelmű, hogy céljainak megfelelően működik. Működése során pályázatokat nyújt be és az elnyert támogatásokból valósítja meg programjait, rendezvényeit, melyekről rendszeresen tájékoztatást ad facebook oldalán és kiadványaiban és mely pénzügyi forrásokkal rendszeresen és rendben elszámol.

Az alapítványt ért támadás azt mutatja, hogy vannak, akik számára meg kell magyarázni, hogy mikor is beszélünk egy civil szervezet esetében politikai tevékenységről.

Közvetlen politikai tevékenységet folytató civil szervezet az, aki az alábbi tevékenységet folytatja: párt érdekében végzett politikai tevékenység, az országgyűlési képviselői választáson történő jelöltállítás, a megyei, fővárosi önkormányzat képviselő-testületébe történő jelöltállítás, az Európai Parlament tagjának történő jelölés, a megyei jogú város képviselő-testületébe történő jelöltállítás, valamint a polgármester jelölése.

(Forrás: Közvetlen politikai tevékenységet folytató civil szervezet - mi az? - Tudástár (nonprofit.hu))

Az itt felsorolt tevékenységek esetében beszélhetünk tehát politikai tevékenységről.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy alapítványunk azáltal, hogy Salgótarjánban a polgári értékeket erősíti és népszerűsíti - ezzel az alapító okiratában megfogalmazott cél szerinti tevékenységét valósítva meg - álláspontunk szerint nem folytat kampánytevékenységet.

Tisztában vagyunk azzal is, hogy kinek adhatunk adományt és hogy egy jelöltet állító szervezetnek nyilatkozatot is kell tennie az adományokra vonatkozóan, mely szabályok esetünkben nem tekinthetők relevánsnak.

Alapítványunk eddig is és ezt követően is a magyar jogszabályokat betartva látja el tevékenységét.

Felszólítjuk a Egységben Salgótarjánért és más érintett facebook oldalak szerkesztőit, hogy valótlan és jogsértő kijelentéseiket távolítsák el az oldalaikról és tartózkodjanak az alapítványunk rossz színben való feltüntetésétől.

A Polgári Salgótarjánért Alapítvány kuratóriuma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.