Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 26. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Sakkverseny Pásztón

Sakkverseny Pásztón

A hét végén Pásztón, az Ózon étteremben a hagyományos rapidsakk versenyre, a Cserhát kupa küzdelmére gyűltek össze a fekete-fehér bábuk tologatói.

A fiataloknál a részvételi létszám a gyermeknapi rendezvények miatt ezúttal kissé megcsappant. A húszfős mezőnyben többen is esélyesként vágtak neki a versenynek, de az első partik befejezése után már látható volt, hogy a jó formában versenyző pásztói Bohati Tamást ezúttal még megszorítani sem lehet. Úgy látszott, hogy a sakkozó 100%-os teljesítménnyel nyeri a versenyt, ám a tőle jóval fiatalabb 11 éves pásztói Vas Vince az utolsó fordulóban érett játékkal a végjátékban legyőzte őt. A második hely Bódi Tamás megyei sakkelnöknek, még a harmadik hely Vas Vincének jutott.
A Cserhát kupa keretein belül bonyolították le az országos szenior sakkbajnokság Nógrád megyei döntőjét. A küzdelmekre a meghívott húsz sakkozó közül a helyszínen csak öten jelentek meg. Ők, körmérkőzés során döntötték el a továbbjutást jelentő 1-3. helyezés sorsát. A szeniorok bajnokságán végül holtversenyben végzett az élen Szarvas Sándor (Salgótarján) és Vajda Albert (Pásztó), mivel a szenior bajnokságokon azonos pontszám esetén az idősebbnek van előnye , így Szarvas Sándor vehette át Pásztó város alpolgármesterétől, Volek Györgytől a szenior bajnoki címért járó jutalmat. A harmadik helyen is pásztói, Makovnyik Sándor végzett. Az országos szenior bajnokságot egyébként szeptember 4-5.között Nagykanizsa rendezik meg.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Programkereső

Címkék: sakk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.