Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 17. 11:14, vasárnap | Sport
Forrás: MTI-SZÖUL

Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Hetedik a női váltó Szöulban.

Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Hetedik a női váltó Szöulban.

A magyar női váltó hetedik helyen végzett vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupaversenyén.

A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású négyes a kisdöntőben volt érdekelt, ahol a lengyel és a japán kvartett mögött harmadikként ért célba, míg az olasz stafétát szabálytalanság miatt kizárták, így a magyarok összesítésben hetedikként zártak. A győzelmet Hollandia szerezte meg, a férfi váltóknál pedig Kína győzött Liu Shaoanggal a soraiban.
Egyéniben ismét Bontovics Balázs szerepelt a legjobban, aki a szombati hetedik helye után ezúttal a kisdöntőben korcsolyázott 1500 méteren. A 21 éves magyar versenyző futamában ötödikként haladt át a célvonalon, így 12. lett. A vk-győzelem a kanadai William Dandjinoué lett. A nők leghosszabb távján, melyet ismét a világkupában élen álló dél-koreai Kim Gilli nyert meg, Sziliczei-Németet az elődöntőben szabálytalanság miatt kizárták, ami a 21. helyet jelentette számára.
Az 500 méteres sprintszámban Tiborcz Dániel, illetve Kónya Zsófia is a negyeddöntőben búcsúzott úgy, hogy a futamában negyedik lett. Előbbi 14., utóbbi 16. helyen végzett. A férfiaknál a szám magyar olimpiai bajnoka, a már kínai színekben versenyző Liu Shaoang diadalmaskodott úgy, hogy a legrosszabb ötös pályáról rajtolt a fináléban, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor negyedik lett. A nőknél ezredre azonos idővel holtverseny alakult ki az első helyen két holland versenyző, a világbajnoki címvédő Xandra Velzeboer, illetve Selma Poutsma között.
A rövidpályás gyorskorcsolyázók szezonja januárban a gdanski Európa-bajnoksággal folytatódik, majd februárban rendezik a vk-sorozat két utolsó, európai állomását, az idény pedig márciusban a rotterdami vb-vel zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!