Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 01. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: Moszkvától nem messze késő délután kezdődött meg 280 ezer adag koronavírus elleni vakcina előkészítése a szállításra.

A 100 ezer adagnyi második és a 180 ezer adagnyi első "komponens" berakodása hosszú órákat vesz igénybe, de még vasárnap este megindul a kamion Magyarország felé - tette hozzá.

A miniszter január 22-én jelentette be, hogy kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.