Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Március 16. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Romhányi siker az országos asztalitenisz diákolimpián

Romhányi siker az országos asztalitenisz diákolimpián

A napokban megrendezett asztalitenisz diákolimpiai döntőn a romhányi Simonfi Liza az előkelő második helyen végzett, 18 induló között. Az érsekvadkerti csapat nem jutott tovább csoportjából.

A XI. kerületi Gabányi László Sportcsarnokban 16 asztalon zajlottak a mérkőzések. Az idei tanévben új lebonyolítási formával ismerkedtek az iskolák, a korábbi megyei csapatverseny helyett kétfős iskolai csapatok mérhették össze asztalitenisz tudásukat, az egyéni versenyekben pedig külön mezőnyt alkottak a legkisebbek, az I-II. korcsoportos kisdiákok.
Az első napon az I-IV., összevont korcsoportos csapatversenyen 72 diák lépett az asztalokhoz, másnap az I-II. és a III-IV. korcsoportos egyéni versenyeken összesen 35 fiú és 35 lány vett részt.
A fiatalabb lányok mezőnyében a romhányi Simonfi Liza remekül kezdte a napot, csoportja mindhárom meccsét megnyerte, 9:0-val jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőt 3:0, az elődöntőt pedig 3:1 arányban abszolválta, a döntőben azonban békési riválisa győzött.
Simonfi Liza 2Liza három éve, nagycsoportos korától jár le az asztalitenisz edzésekre, és durván két éve játszik rendszeresen Romhányban, edzője Páris Zsolt útmutatásait követve. Az országos döntőre megyei bajnokként jutott, és a fiatalabb évjáratot (I. korcsoportos) képviselve szerezte meg az összevont korosztály második helyét.
Budapesten sem az érsekvadkerti csapat, sem Radics Csaba nem jutott tovább a selejtező körből.
Nógrádi eredmények.
„B” kategória.
I-II. korcsoport, lányok. Selejtező, 1-es csoport: 1. Simonfi Liza (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Romhány) 6 pont. Negyeddöntő: 3-0, elődöntő: 3-1, döntő: 0-3. Végeredmény (18 induló): 2. Simonfi Liza.
III-IV. korcsoport, fiúk. Selejtező, 1-es csoport: 4. Radics Csaba (Érsekvadkert) 3 pont.
I-IV. korcsoport, fiú csapat. Selejtező, 2-es csoport: 4. Érsekvadkert (Radics Csaba, Kovács Krisztián) 3 pont.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Híreink

Címkék: asztalitenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.