Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. Augusztus 08. 08:12, kedd | Helyi
Forrás: police

Robbanóanyagokat, robbantószereket készítettek

Robbanóanyagokat, robbantószereket készítettek

Egy 18 éves mátramindszenti férfit és egy 17 éves dorogházi fiatalkorút hallgattak ki gyanúsítottként a Nógrád megyei nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 18 éves mátramindszenti férfi és egy 17 éves dorogházi fiú ellen.

A Terrorelhárítási Központ felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014 évtől kezdődően - a 18 éves férfi mátramindszenti lakóhelyén - engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint a község külterületén különböző robbantásokat végeztek.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival együttműködve, egy közös akcióban 2017. augusztus 4-én a gyanúsítottakat elfogták és a főkapitányság épületébe előállították. A nyomozók a megtartott házkutatások alkalmával - az elsődleges tűzszerész szaktanácsadói vélemény alapján - különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint azok előállításához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a lefoglalt anyagok, tárgyak egy részét a helyszínen megsemmisítették.

A nyomozók a férfit és fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök a 18 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:00, kedd | Helyi

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre.

Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezés

2024. Május 21. 11:11, kedd | Helyi

Falba rejtett pénz.....

Kifosztotta idős áldozatát egy 18 éves Karancskeszin élő férfi, majd az asszonytól zsákmányolt pénz egy részét otthonának falába dugta el.

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram