Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 21. 10:56, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Ritkulnak a helyi autóbuszjáratok májustól Salgótarjánban

Ritkulnak a helyi autóbuszjáratok májustól Salgótarjánban

Az erről szóló előterjesztést április végi ülésén tárgyalja a város közgyűlése.

Munkanapokon negyedével, szabad- és munkaszüneti napokon nagyságrendileg tíz százalékkal csökken a salgótarjáni helyi autóbuszjáratok menetteljesítménye május elsejétől - az erről szóló előterjesztést április végi ülésén tárgyalja a város közgyűlése. Mint az a dokumentumból kiderül: a Közgyűlés tavaly év végén törvénymódosítást kezdeményezett a helyi közlekedés támogatásával kapcsolatban annak érdekében, hogy a központi költségvetés biztosítson segítséget úgy Salgótarjánnak, mint a hasonló gondokkal küzdő önkormányzatoknak. A kezdeményezést az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága februári ülésén nem támogatta, a város viszont nem tudja biztosítani a helyi közösségi közlekedés jelenlegi színvonalon történő ellátásához szükséges forrásokat. A helyi buszjáratok összesített menetteljesítménye az iskolai időszakok munkanapjain 4107 kilométerről várhatóan 3102 kilométerre csökken május elsejétől. A tervezetből kitűnik a Zagyvaróna és Baglyasalja felé közlekedő járatok, illetve a 36-os vonalon közlekedő buszok járatszám-csökkenése. Megszűnnek az 1R és a 36C járatok, továbbá az 51, 52, 57, 154, 451, 456, 758 viszonylatok több településrészt felfűző néhány járata. A csökkentés egy-két járat nagyságrendben a további viszonylatok többségét is érinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)