Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2023. Szeptember 22. 18:17, péntek | Belföld
Forrás: InfoNógrád/RICHARD-MAMI-CSABA/ZSUFFA CSABA

HAJLÉKTALANOK SALGÓTARJÁNBAN - RICHARD, MAMI, CSABA ÉS CSABA BARÁTJA

HAJLÉKTALANOK SALGÓTARJÁNBAN - RICHARD, MAMI, CSABA ÉS CSABA BARÁTJA

Vannak helyzetek amikor úgy érezzük: nem tudunk segíteni. De az egymás iránti tisztelet és megértés anélkül is segíthet, hogy bármi egyebet is tennénk.

Sokan, sokféleképpen fogalmaztak a közelmúltban a salgótarjáni hajléktalanokról. Akárhányan „szakértettek”, mindannyian „fentről néztek lefelé”. Erre mondják, hogy „így könnyű”!

Az InfoNógrád felkereste és megkérdezte őket arról, hogy mi a véleményük a róluk szóló cikkekről.

Most ennek a riportnak a kapcsán valóban kíváncsiak vagyunk. Csak remélni tudjuk, hogy egy kicsit közelebb hozzuk ezt a témát mindennapjainkhoz.

:-( Amikor egy salgótarjáni városvezető, közösségi oldalán nyilatkozik erről a témáról:

Huszár Máté /szeptember 5., 20:19

"Évek óta egyre rosszabb a helyzet a közterületeken, ami az életvitelszerű közterületi jelenlétet illeti! Vagyis egyre több a hajléktalan Salgótarján utcáin, mely sok esetben népegészségügyi kérdéseket is felvet.
Salgótarjánban szinte kizárólag olyan hajléktalanok vannak, akik a környező településekről érkeznek városunkba.

A Fidesz-kormány 2012-ben elvette az önkormányzatoktól ezekben az ügyekben az intézkedés lehetőségét, 2018-ban pedig egyértelműen a RENDŐRSÉG hatáskörébe utalta. Vagyis jelenleg hajléktalan személlyel szemben KIZÁRÓLAG RENDŐR intézkedhet, akarata ellenére KIZÁRÓLAG RENDŐR viheti el és indíthat szabálysértési eljárást vele szemben.
Salgótarján szociális központja végzi a hajléktalanok ellátását, ám akarata ellenére senkit nem zárhat be a falak közé. Remélem, mindenki számára világos, hogy ez bűncselekmény lenne.

De nem csupán a hajléktalanokkal szemben, sajnos egyébként is alig látni intézkedő rendőrt a közterületeken. A belvárosban száguldozókat, rally- és driftversenyzőket sem üldözik, pedig ugye nem kell mondani, mennyire balesetveszélyes ez? Néhány helyen egész járdákat foglalnak el autóikkal, vagy éppen tilosban parkolnak folyamatosan, mégsem látni intézkedő rendőrt.
Bár számos területen kiválóan dolgoznak, a rendőrség gyakorlatilag alig van jelen az utcákon. Hosszú évek óta hallgatjuk, hogy nincs elég rendőr. Értem, de azt meg tudom, hogy a Rendőrség létszám problémáit nem Salgótarján lakosságának a dolga megoldani. Az az állam és a Rendőrség feladata!
Mert biztonságban akarunk élni szeretett városunkban!"

_ _ _ _ _ _ _

Csatlakozz! Szeretettel várunk! – SALGÓTARJÁN egyetlen FÜGGETLEN híroldala / InfoNógrád híroldal csoport https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben