Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 30. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Részletfizetést lehet kérni az szja-bevallásban

Részletfizetést lehet kérni az szja-bevallásban

Részletfizetést lehet kérni a személyijövedelemadó-bevallásban a 150 000 forintot meg nem haladó fizetendő adóra - tájékoztatta portálunkat a NAV.

A legfeljebb 6 havi pótlékmentes, egyenlő részletekben való törlesztést a bevallási nyomtatványon kell megjelölni.
A pótlékmentes részletfizetést az kérheti, aki vállalkozói tevékenységet nem folytat és általános forgalmi adó fizetésére sem kötelezett. A részletfizetést a 1353 bevallás C lap „A” rovatának kitöltésével lehet kérni 2014. május 20-ig. A részletfizetés maximum hat hónapra, de ennél rövidebb időszakra (2, 3, 4, 5 hónap) is kérhető.
Az első részlet befizetésének határideje 2014. május 20., a további részletek esedékessége (attól függően, hogy bevallásában hány havi részletfizetést kért az adózó): június 20., július 21., augusztus 21., szeptember 22. és október 20.
A befizetés teljesíthető:
- bankszámláról átutalással, a közlemény rovatban az adóazonosító jel feltüntetésével,
- bankkártyával, a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain,
- csekken, amely beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain, illetve igényelhető a NAV honlapján található CSEKK elnevezésű vagy a „Kérelem készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez” nyomtatványon.
Ha az adózó az esedékes részlet befizetését nem teljesíti, a kedvezmény érvényét veszti, és a tartozást egy összegben kell megfizetni. Ez esetben a NAV a tartozás fennmaradó részére az eredeti esedékesség napjától késedelmi pótlékot számít fel.
Bővebb tájékoztatás kérhető a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén a 06-40/42-42-42-es telefonszámon, valamint a hivatal ügyfélszolgálatainál.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák