Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 26. 09:07, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Repülőtér füves kifutópályáján driftelt, ami ettől megsérült

Repülőtér füves kifutópályáján driftelt, ami ettől megsérült

Az ügyészség felfüggesztette az eljárást a suzukis ellen.

A hó sokakat autójuk és saját képességeik kipróbálására csábít, azonban nem árt a kellő körültekintés - írja közösségi oldalán Magyarország Ügyészsége.

Elmulasztotta ezt az a harmincas éveiben járó férfi, aki az Egri Járási Ügyészség határozata szerint 2021 januárjában kiment a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtér hóval borított, füves kifutópályájára driftelni, és arról felvételt készíteni.

A jármű kerekei a felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, melyek a hó elolvadása után láthatóvá váltak. A repülőtér kifutópályája így tehát megsérült, a driftelés a fel - és leszálló járművek közlekedését veszélyeztető eredménnyel járt.

Az Egri Járási Ügyészség nem tartotta szükségesnek a vádemelést a légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség ügyében, a férfival szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, úgynevezett feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott. Ha a férfit ez alatt az egy év alatt, a feltételes felfüggesztés során elkövetett szándékos bűncselekmény miatt nem hallgatják ki gyanúsítottként, akkor az eljárást az ügyészség megszünteti.

A drónnal rögzített felvételen a cselekmény látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.