Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 25. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőrségi programok a szécsényi iskolában

Rendőrségi programok a szécsényi iskolában

D.A.D.A. vetélkedő és tárgyalás.

A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Iskola 6. osztályos tanulói 2013. június 13-án délelőtt D.A.D.A vetélkedőn vettek részt a Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjának zárásaként. A vetélkedőt Rácz Imre rendőr alezredes a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Alosztályának szakembere szervezte és bonyolította le, aki két éven keresztül tartott bűnmegelőzési és áldozatvédelmi órákat az iskolában.
A vetélkedőn a diákok teljesítményükkel bizonyították, hogy hasznos volt az elmúlt két év közös munkája, hiszen a csapatok kimagasló eredményeket értek el a versenyen. A számos tárgynyeremény mellett a legjobban teljesítő csapatot Szécsény város rendőrkapitánya, Dr. Ludvai Dezső r. alezredes rendőrautóval vitte
másnap iskolába, mely nagy megtiszteltetést jelentett a nyertes csapat tagjai számára.
Az iskolai tanítás utolsó napján, 2013. június 14-én, a középiskolás diákoknak „Élőben a tárgyalóteremből” címmel szerveztek programot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai. A szereplők egy tárgyalást adtak elő, mely egy fiatalkorú diáklány ellen folyt visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt. A résztvevők hiteles képet kaptak a bírósági tárgyalás menetéről, a bíró, az ügyész, a védő, a szakértő szerepéről, a tanúk és a vádlott jogairól és kötelességeiről. Az ítélethozatal előtti szünetben a diákoknak lehetőségük nyílt véleményük kifejtésére az üggyel kapcsolatban, illetve arra, hogy elmondják, a megismert körülmények alapján, ők milyen ítéletet hoznának.
Délután pedig az iskola udvarán kerékpáros ügyességi versenyen vehettek
részt az érdeklődők, ahol nemcsak gyakorlati tudásukról adhattak számot,
hanem a biztonságos közlekedés szabályaira is felhívták a figyelmüket.

Címkék: DADA program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.