Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. December 25. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőrségi évértékelő munkaértekezlet Salgótarjánban

Rendőrségi évértékelő munkaértekezlet Salgótarjánban

Munkaértekezletet tartott a rendőrség a napokban a kisebbség együttműködésének jegyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport a főkapitányság tanácstermében tartotta meg az elmúlt évet értékelő munkaértekezletét. A területi munkacsoport vezetője, Karvai Norbert r. alezredes értékelte a 2013. évben elvégzett feladatokat, valamint tájékoztatta a jelenlévőket a főbb célkitűzésekről és arról, hogy a munkacsoport a jövőben milyen szerepet kíván ellátni a roma és a hátrányos helyzetben lévő lakosság problémáinak megoldásában, illetve a jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében. Továbbra is fő célkitűzésként fogalmazták meg a közbiztonság javítását, a konfliktusok csökkentését, a kisebbségi vezetőkkel való kapcsolat fenntartását és szorosabbra fűzését, valamint kisebbségben élők helyzetének javítását. A munkacsoport éves feladat - meghatározó munkaértekezletén a Nógrád megyei Polgárőr Szövetség Elnöke, valamint a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetői is részt vettek, akik elismerésüket fejezték ki a rendőrség együttműködés javítása érdekében végzett munkájáért és a következő időszak vonatkozásában is aktív szerepvállalásukról biztosították a rendőrhatóság vezetőit.
Az elmúlt évben az együttműködés keretében számos bűn-és baleset-megelőzési rendezvény megtartására került sor, elsősorban azon általános és középiskolákban, ahol nagyobb számban tanulnak hátrányos helyzetű tanulók. Folyamatosan megrendezésre kerültek a DADA programmal kapcsolatos bűnmegelőzési oktatások, a „Suli Road Show” keretében a kisebbséghez tartozó művészek kerültek meghívásra példaként állítva őket az iskolás gyermekek számára, illetve „Szuperbringa”elnevezéssel baleset-megelőzési program került megtartásra. Gyermektáborozási program szervezésére is sor került a hátrányos helyzetű családok, gyermekek részére. Az elmúlt évben több településen bűn-és baleset-megelőzési és közbiztonsági nap megvalósítására is sor került, ahol kiemelt téma a roma gyerekek pályára irányítása, toborzása volt. A Nógrád Megyei Rendőr- főkapitányság pályázatot hirdetett a roma származású középfokú tanulmányokat folytatók számára, hogy tanulmányaik eredményes befejezésében segítse és a rendőri pályaválasztásra ösztönözze őket, így a pályázók közül az elmúlt 2 évben 2-2 tanulóval kötött támogatási szerződést.
A munkacsoport és a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi
Önkormányzat vezetői továbbra is fontos célként tűzték ki a fiatalok részére a baleset és bűnmegelőzési ismeretterjesztő előadások, nyári táborok megtartását, továbbá az iskolarendőr program alkalmazását főként olyan iskolákban, ahol hátrányos helyzetű roma fiatalok nagyobb számban tanulnak.
Az értekezlet résztvevői az együttműködést kiváló színvonalúra értékelték és a jövőben is kiemelten kezelik a rendőrség és a kisebbség kapcsolatának javítását és a nemzeti társadalmi felzárkóztatási stratégiában foglalt célkitűzések minél szélesebb körű megvalósítását.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.