Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 30. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Rendőrök a Példakép táborban

Rendőrök a Példakép táborban

Hátrányos helyzetű gyermekek részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást a Nógrád megyei rendőrök.

A Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen rendezte meg 2020. július 27. és július 31. között a Példakép elnevezésű nyári táborát, amelyen a hátrányos helyzetű gyermekek az iskolában, illetve más kulturális tevékenységben, közösségi munkában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként vehettek részt.

Az egyhetes tábornak a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont. A szervezők kérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 29-én 75 táborozó részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást, valamint bemutatták a rendőr szakmában használatos egyes eszközöket és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyákkal történő feladatellátásba is.

A rendőrségi napot Bárnai Balázs rendőr őrnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság megbízott vezetője nyitotta meg és köszöntötte a diákokat. A gyermekek részére az előadók saját élményeiken keresztül mutatták be a rendőri pálya sokszínűségét, a rendőrök munkáját, és ráirányították a figyelmet arra, hogy miért jó a rendőrség állományába tartozni.

A szakemberek felhívták a táborozók figyelmét a nyári vakáció veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is. A résztvevők kipróbálhatták a motoros szimulátort, valamint a részegséget szimuláló szemüveget használva egy akadálypályán mehettek végig.

A rendőrök valamennyi foglalkozás alkalmával hangsúlyozták a sport és az egészséges életmód fontosságát, valamint a kitűzött célok szem előtt tartását, és az azokért való küzdeni akarást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)