Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2020. Július 30. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Rendőrök a Példakép táborban

Rendőrök a Példakép táborban

Hátrányos helyzetű gyermekek részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást a Nógrád megyei rendőrök.

A Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen rendezte meg 2020. július 27. és július 31. között a Példakép elnevezésű nyári táborát, amelyen a hátrányos helyzetű gyermekek az iskolában, illetve más kulturális tevékenységben, közösségi munkában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként vehettek részt.

Az egyhetes tábornak a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont. A szervezők kérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 29-én 75 táborozó részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást, valamint bemutatták a rendőr szakmában használatos egyes eszközöket és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyákkal történő feladatellátásba is.

A rendőrségi napot Bárnai Balázs rendőr őrnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság megbízott vezetője nyitotta meg és köszöntötte a diákokat. A gyermekek részére az előadók saját élményeiken keresztül mutatták be a rendőri pálya sokszínűségét, a rendőrök munkáját, és ráirányították a figyelmet arra, hogy miért jó a rendőrség állományába tartozni.

A szakemberek felhívták a táborozók figyelmét a nyári vakáció veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is. A résztvevők kipróbálhatták a motoros szimulátort, valamint a részegséget szimuláló szemüveget használva egy akadálypályán mehettek végig.

A rendőrök valamennyi foglalkozás alkalmával hangsúlyozták a sport és az egészséges életmód fontosságát, valamint a kitűzött célok szem előtt tartását, és az azokért való küzdeni akarást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 11:43, hétfő | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napon egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2020. Július 31. 10:58, péntek | Helyi

Közbiztonsági nap Sámsonházán

A rendőrök a lakosság bűn- és balesetmegelőzési ismereteit bővítették a rendezvényen.

2020. Július 31. 09:29, péntek | Helyi

Letartóztatásban a többszörös visszaeső férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki korábbi szabadságvesztése letöltése után röviddel követett el újabb bűncselekményeket.

2020. Július 30. 11:20, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában Nógrád megye közútjain egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.