Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2020. Július 30. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Rendőrök a Példakép táborban

Rendőrök a Példakép táborban

Hátrányos helyzetű gyermekek részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást a Nógrád megyei rendőrök.

A Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen rendezte meg 2020. július 27. és július 31. között a Példakép elnevezésű nyári táborát, amelyen a hátrányos helyzetű gyermekek az iskolában, illetve más kulturális tevékenységben, közösségi munkában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként vehettek részt.

Az egyhetes tábornak a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont. A szervezők kérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 29-én 75 táborozó részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást, valamint bemutatták a rendőr szakmában használatos egyes eszközöket és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyákkal történő feladatellátásba is.

A rendőrségi napot Bárnai Balázs rendőr őrnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság megbízott vezetője nyitotta meg és köszöntötte a diákokat. A gyermekek részére az előadók saját élményeiken keresztül mutatták be a rendőri pálya sokszínűségét, a rendőrök munkáját, és ráirányították a figyelmet arra, hogy miért jó a rendőrség állományába tartozni.

A szakemberek felhívták a táborozók figyelmét a nyári vakáció veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is. A résztvevők kipróbálhatták a motoros szimulátort, valamint a részegséget szimuláló szemüveget használva egy akadálypályán mehettek végig.

A rendőrök valamennyi foglalkozás alkalmával hangsúlyozták a sport és az egészséges életmód fontosságát, valamint a kitűzött célok szem előtt tartását, és az azokért való küzdeni akarást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 10:15, szerda | Helyi

Elfogták a nógrádszakáli betörőt

A 32 éves nőt a szécsényi nyomozók beazonosították, elfogták, az eltulajdonított tárgyakat lefoglalták.

2021. Július 28. 10:12, szerda | Helyi

Notórius bolti tolvaj került letartóztatásba

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak az 55 éves salgótarjáni férfinak a letartóztatását,

2021. Július 27. 12:41, kedd | Helyi

Börtönbüntetés várhat az iskolában őrjöngő testvérpárra

A Balassagyarmati Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal a 32 és 29 éves romhányi nővel szemben, akik az ottani általános iskolában rendszeresen sértegették,

2021. Július 27. 10:33, kedd | Helyi

Házhoz megyünk! vagyonvédelmi programsorozat - Hasznos

A Pásztói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és iskolaőre várta az érdeklődő lakosságot az információs ponton.