Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi
Forrás: police

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

A Pásztói Rendőrkapitányság többrendbeli orvvadászat, közokirat-hamisítás és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 61 éves B. Lajos és a 26 éves R. Alex, orvvadászat bűntett és orgazdaság vétség miatt az 56 éves I. Árpád ellen, továbbá lopás bűntett miatt a 77 éves S. László, az 58 éves Sz. István és egy 48 éves külföldi születésű férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a 61 éves férfi 26 éves társával 2018. január 28-án a Nagybárkány és Mátraszőlős külterületen megtartott vadászat alkalmával három vaddisznót ejtett el. A gyanúsítottak az elejtett vadból kettőt jegyeztek be, egyet eltulajdonítottak, és azt B. Lajos ingatlanjába szállították.

A megalapozott gyanú szerint B. Lajos, R. Alex és I. Árpád 2020. április 26-án ugyanezen a területen úgy vett részt egy vadászaton, hogy az 56 éves férfit a vadászati naplóban nem tüntették fel, valamint tiltott vadászati eszközzel – éjszakai lövésre alkalmas célzó készülékkel – felszerelt fegyverrel ejtettek el két vaddisznót.

B. Lajos továbbá 2020. május 9. és május 30. között a – naplóban fel nem tüntetett – 26 éves társával együtt további három vadászat alkalmával, tilalom alá eső szarvasborjút, valamint egy őzbakot és egy vaddisznót ejtett el. A gyanúsítottak a szarvasborjú elejtését nem jegyezték be, azt ellopták és I. Árpád részére értékesítették, míg a másik két vad esetében más vadállat elejtését tüntették fel a vadászati naplóban.

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy a 48 éves külföldi férfi és S. László 2020. május 11-én két vaddisznót ejtettek el, amelyet nem jegyeztek be a vadászati naplóba. A gyanúsítottak az állatokat Sz. István segítségével elszállították és értékesítették.

A pásztói nyomozók a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival közösen 2021. február 24-én egy összehangolt akcióban a gyanúsítottakat elfogták, lakóhelyükön pedig kutatást tartottak, amelyek alkalmával különböző fegyvereket, többszáz lőszert, valamint különböző trófeákat találtak meg és foglaltak le. A hatóság tagjai az előállított hat férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A Pásztói Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja a büntetőeljárást, egyben vizsgálja, hogy további személyek összefüggésbe hozhatók-e a bűncselekmények elkövetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.