Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Július 08. 13:59, péntek | Helyi
Forrás: police

Rendőrkézen a karácsondi tolvaj

Rendőrkézen a karácsondi tolvaj

A bátonyterenyei rendőrök őrizetbe vették a 20 éves karácsondi férfit.

A férfi 2022. március 25-én 18 órát megelőző időpontban egy mátraverebélyi lakóház fürdőszoba ablakát kitörte, azon keresztül az ingatlanba bement, majd onnan hősugárzót, konvektort, gázpalackot, valamint mikrohullámú sütőt lopott el közel 45.000 forint értékben.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy július 5-én a délutáni órákban Mátraverebélyben egy kerékpárral közlekedő nőhöz odalépett és a sértett biciklijének hátsó kosarában elhelyezett táskáját kikapta, majd azzal a helyszínről elszaladt. A férfi a táskában lévő 15.000 forint készpénzt magához vette, a táskát az abban lévő iratokkal és mobiltelefonnal együtt eldobta.

Megállapítást nyert továbbá, hogy a karácsondi lakos egy nappal később a délutáni órákban ugyanezen a településen egy gyalogosan közlekedő asszony kezéből a táskát kitépte és azt az abban lévő okiratokkal, pénztárcával és mobiltelefonnal együtt ellopta. A férfi a pénztárcából elvett 3.000 forintot, a táskát a többi értékkel együtt eldobta.

A rendőrök a férfit beazonosították, elfogták és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a 20 éves karácsondi lakost lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Képünk illusztráció, pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.