Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 12. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: police

Rendőrkézen a betörőpáros

Rendőrkézen a betörőpáros

A salgótarjáni rendőrök elfogták és azonosították a salgótarjáni ingatlanokba betörő 24 éves férfit és 30 éves nő társát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. január 8-án 22 óra 30 perckor érkezett egy névtelen bejelentés miszerint egy salgótarjáni férfi és társa lakásán lopásból származó tárgyak vannak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a bejelentésben megnevezett B. Attila 24 éves és R. Aranka 30 éves salgótarjáni lakosok lakóhelyén házkutatást tartottak, melyen több bűncselekményből származó tárgyat találtak.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2015. november 18. és 2015. november 20. közötti időben egy salgótarjáni – ideiglenesen lakatlan - családi ház ajtaját befeszítették és ott kutatást végeztek, majd onnan ágyneműket, rádiót, táskákat tulajdonítottak el. A páros néhány nap elteltével egy újabb lakatlan salgótarjáni ingatlanba mentek be, úgy, hogy annak ablakát betörték, azonban nem tulajdonítottak el semmit. Ezt követően a terheltek 2015. december 28-a körüli időben – az ott lakók távollétét kihasználva – további két salgótarjáni ingatlanba törtek be hasonló módszerrel. Az egyik családi házból készpénzt, porszívót, számítógépet, különféle arany ékszereket, ezüst kelyhet és ezüst tárgyakat vettek magukhoz és a házból távoztak, míg a másik épület nyitott teraszáról tulajdonítottak el egy tárgyat.

A hatóság tagjai az eltulajdonított arany és ezüst ékszereket, ezek értékesítéséről kiállított zálogjegyeket és a bűncselekmények során eltulajdonított használati tárgyak nagy részét lefoglalták. A 24 éves férfit és nő társát a rendőrök a rendőrkapitányságra előállították és két rendbeli lopás bűntett, továbbá két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. B. Attilát őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, melyet a bíróság 2016. január 11-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.