Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2012. Február 01. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőri együttműködés a roma kisebbséggel

Rendőri együttműködés a roma kisebbséggel

Szécsényben ülésezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a hat városi rendőrkapitányság rendőreiből álló területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport.

Megyénk rendőrei már hosszab ideje kapcsolatot ápolnak a cigány kisebbségi vezetőkkel a kistérségi egyeztető fórumokon, és a jelzett kéréseknek, problémáknak megfelelően szervezik és hajtják végre tájékoztató, oktató tevékenységüket fiatalok és felnőttek körében egyaránt, támogatják a roma fiatalok rendőri pályára irányítását, a rendészeti szakközépiskolákba való jelentkezésüket.
A csoport vezetője, Csík Csaba rendőr alezredes nagyon fontosnak tartja, hogy Nógrád megye területén a rendőrök megismerjék a roma lakosság lakóhelyeit, családi körülményeit és problémáit. Nagyon fontos a romák képviselőivel való rendszeresen kapcsolattartás, az együttműködés új alapokra helyezését.
A találkozón a 2011-ben végzett tevékenység értékelésén túl, áttekintették az idei év feladatait. 2012-ben a rendőrkapitányságok megbízott összekötői felvették a kapcsolatot az illetékességi területükön működő kisebbségi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, hogy feltérképezzék a kapcsolatteremtésre való igényt és annak lehetőségeit. A munkacsoport célja, hogy részt vegyen a roma lakosság problémáinak megoldásában a jogsértő cselekmények megelőzése érdekében.
Dr. Nagy Károly rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója személyesen vette fel a kapcsolatot a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével és tagjaival. A felek megtárgyalták a munkacsoport céljait és megállapították, hogy a rendőrök által megkeresett szervezetek pozitívan reagáltak a kezdeményezésre és készen állnak a rendőrséggel való kapcsolattartásra.
2012. februárjában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kerül sor a fennálló és új kapcsolatok révén a roma szervezetekkel való együttműködések lehetőségeinek pontosítására.

Címkék: roma

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 15:11, szerda | Helyi

A karácsonyfa története - a szokás Amerikában még a 19. században is furcsának hatott

Az örökzöld növények tisztelete már az ókori népek hitvilágában is központi helyet foglalt el, fenyőfát először Németország területén díszítettek valamikor a 16. században.

2023. November 29. 14:57, szerda | Helyi

Az első betlehemi jászol felállítása - A történet röviden...

Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik az első betlehemi jászol felállítása, amikor az itáliai Greccio városában 1223-ban arra kérte egy barátját a nemes Jánost,

2023. November 29. 14:38, szerda | Helyi

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön!

A gyanú szerint több kilogrammnyi drogot adott el nyár óta az a két férfi, akit Gyöngyösön fogtak el kedd hajnalban - közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

2023. November 29. 14:30, szerda | Helyi

Tájékoztató az orvosi ügyeleti rendszer változásáról!

TÁJÉKOZTATÓ NÓGRÁD VÁRMEGYE ÜGYELETI ALAPELLÁTÁSÁRÓL