Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2012. Február 01. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőri együttműködés a roma kisebbséggel

Rendőri együttműködés a roma kisebbséggel

Szécsényben ülésezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a hat városi rendőrkapitányság rendőreiből álló területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport.

Megyénk rendőrei már hosszab ideje kapcsolatot ápolnak a cigány kisebbségi vezetőkkel a kistérségi egyeztető fórumokon, és a jelzett kéréseknek, problémáknak megfelelően szervezik és hajtják végre tájékoztató, oktató tevékenységüket fiatalok és felnőttek körében egyaránt, támogatják a roma fiatalok rendőri pályára irányítását, a rendészeti szakközépiskolákba való jelentkezésüket.
A csoport vezetője, Csík Csaba rendőr alezredes nagyon fontosnak tartja, hogy Nógrád megye területén a rendőrök megismerjék a roma lakosság lakóhelyeit, családi körülményeit és problémáit. Nagyon fontos a romák képviselőivel való rendszeresen kapcsolattartás, az együttműködés új alapokra helyezését.
A találkozón a 2011-ben végzett tevékenység értékelésén túl, áttekintették az idei év feladatait. 2012-ben a rendőrkapitányságok megbízott összekötői felvették a kapcsolatot az illetékességi területükön működő kisebbségi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, hogy feltérképezzék a kapcsolatteremtésre való igényt és annak lehetőségeit. A munkacsoport célja, hogy részt vegyen a roma lakosság problémáinak megoldásában a jogsértő cselekmények megelőzése érdekében.
Dr. Nagy Károly rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója személyesen vette fel a kapcsolatot a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével és tagjaival. A felek megtárgyalták a munkacsoport céljait és megállapították, hogy a rendőrök által megkeresett szervezetek pozitívan reagáltak a kezdeményezésre és készen állnak a rendőrséggel való kapcsolattartásra.
2012. februárjában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kerül sor a fennálló és új kapcsolatok révén a roma szervezetekkel való együttműködések lehetőségeinek pontosítására.

Címkék: roma

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.