Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Január 28. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Rendőr az általános iskolában

Rendőr az általános iskolában

A biztonságos téli közlekedés és a 112-es hívószám helyes használatának ismertetése volt az előadások célja Karancslapujtőn.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a napokban a Karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába látogatott el. Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós - a jelenlegi időjárási és látási viszonyokra is tekintettel - a „Látni és látszani” kampány keretében a biztonságos közlekedésre, a legfontosabb gyalogos- és kerékpáros közlekedési szabályokra, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára hívta fel a figyelmét a több mint 70 felső tagozatos gyermeknek.

A beszélgetés során az előadó részletesen kitért a 112-es segélyhívó szám használatával kapcsolatos felvilágosításra is. Elmondta a diákoknak, hogy a hívásfogadó bejelentkezését követően a hívásfogadó kérdéseire válaszolva mondják el, hogy mi történt, mikor történt, hol történt, kivel történt és hogyan történt. Kérte a gyermekeket, hogy a segélyhívó számot csak vészhelyzetben hívják. A gyermekek a tájékoztató végén kötetlen formában tették fel a biztonságukat érintő kérdéseiket.

Minden gyermek figyelmét felhívta arra is, hogy mikor NE hívják a 112-t:

  • Ne hívja, ha általános, tudakozó jellegű kérdése van (például: ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyek, általános és különleges tudakozók által megadható elérhetőségek, egyéb információk);
  • Ne hívja forgalmi információk, időjárás-jelentés, vagy egyéb általános tájékoztatással kapcsolatosan (például: kisebb műszaki meghibásodások, csőrepedés; kisebb áramkimaradások);
  • Ne hívja, ha szemmel láthatóan nincs vészhelyzet és nem igényel sürgős beavatkozást az eset (például: kidőlt fa, ami nem képez közúti akadályt, nem veszélyeztet emberi életet, egészséget);
  • Ne hívja, ha unatkozik, szórakozni vagy beszélgetni szeretne.

A 112-es segélyhívószám helyes használatáról a gyermekek részére az alábbi animációs kisfilmek készültek: Lackfi János: Segélyszám.

Felelőtlen hívással ne kockáztassa mások életét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség