Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Október 11. 14:45, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Rendhagyó rajzpályázat a szécsényi múzeumban

Rendhagyó rajzpályázat a szécsényi múzeumban

Rendhagyó rajzpályázatot hirdet a múzeumok őszi fesztiválja alkalmából a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum.

A „Legkedvesebb múzeumi tárgyam" címmel meghirdetett pályázat résztvevőit a múzeum ebben a hónapban három megjelölt napon hívja közös alkotásra. Elsősorban szécsény kistérség iskolásait várják, de más településeken élő diákok aktivitására is számítanak. A tanulók október tizedikén, tizenhetedikén és huszonnegyedikén, vagyis szerdai napokon rajzolgathatnak a múzeumban, de természetesen az alkotásokon otthon is dolgozhatnak tovább. A beadási határidő október huszonötödike, az eredményhirdetés pedig október huszonhetedikén lesz. A legsikeresebb alkotásokat kiállításon mutatja be a múzeum. A rendhagyó kezdeményezés célja, hogy a diákok az alkotás során jobban megismerjék a régészeti, történelmi gyűjtemények egy-egy darabját, és ezzel jobban megismerjék a múzeumot is.

Címkék: rajzpályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.

2024. Május 16. 08:08, csütörtök | Helyi

Fico elleni merénylet - Kövér László mély megdöbbenésének adott hangot.

Mély megdöbbenéssel és teljes megütközéssel töltött el a Robert Fico elleni brutális fegyveres támadás híre - írta az Országgyűlés elnöke szerda este.

2024. Május 16. 08:00, csütörtök | Helyi

Marad a kissé szeles májusi idő.

Északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton estefelé az ég is megdörrenhet.

2024. Május 16. 07:01, csütörtök | Helyi

A kormány álláspontja a NATO terveivel kapcsolatban

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is.