Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 04. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Regionális vetélkedő Nógrád megyében

Regionális vetélkedő Nógrád megyében

A KRIMIT TUD? vetélkedőn mérték össze tudásukat a középiskolás diákok Salgótarjánban.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával – évről-évre megrendezi a „KRIMIT TUD?” elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt. A játékos verseny első regionális elődöntőjét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2019. október 2-án tartották meg Salgótarjánban, a Novohrad-Nógrád Geopark Látogatóközpont Geocsodák Házában. A rendezvényen Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei 4-4 fős középiskolás csapat – összesen 24 diák – vett részt. Az amatőr színjátszók bűnmegelőzési szituációkban a – televízióból sokak által ismert – „Beugró” című műsor játékszabályai szerint mutatták be a jeleneteket.

A verseny rendkívül jó hangulatban telt, a diákoknak az improvizáló tehetségükre alapozó feladatok rendkívül tetszettek és kiválóan hajtották végre azokat.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a Nógrád megyei Komé-Diák csapata, akik a Krimit tud? döntőjén, 2019. november 12-én fogják képviselni a régiót. A II. helyen a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium diákjai végeztek, a dobogó harmadik fokára pedig a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium „Szőlőkék” nevű csapata állhatott fel.

Az ilyen jellegű rendezvények megszervezésével a rendőrség bűnmegelőzési szolgálata arra törekszik, hogy olyan módszereket alkalmazzon, ami hatékonyan hozzájárul az adott korosztály önvédelmi képességének fejlesztéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.