Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Július 07. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Rács mögött az embercsempész

Rács mögött az embercsempész

Szurdokpüspöki külterületén fogták el a rendőrök azt a 21 éves lett állampolgárságú férfit, aki 24 migránst szállított a tehergépkocsi rakodóterében.

Címlap Legfrissebb híreink Bűnügyek
RÁCS MÖGÖTT AZ EMBERCSEMPÉSZ

2022. 07. 07., cs - 14:12 Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Szurdokpüspöki külterületén fogták el a rendőrök azt a 21 éves lett állampolgárságú férfit, aki 24 migránst szállított a tehergépkocsi rakodóterében.


Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Pásztói Rendőrkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján 2022. július 6-án 7 óra 12 perckor ellenőriztek egy cseh felségjelzésű tehergépkocsit.

A gépjármű hátsó ajtajának kinyitása után a rendőrök a felforrósodott, ablak nélküli raktérben 24 főt találtak meg, akik személyazonosságukat, illetve Magyarország területén tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a lett állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 21 éves állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.