Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 29. 11:43, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Rács mögött az embercsempész

Rács mögött az embercsempész

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben indítványozta egy szír állampolgárnak a letartóztatását, aki hat iraki állampolgárt kísérelt meg kicsempészni Magyarország területéről.

A megalapozott gyanú szerint 2020. június 21. napján 15 óra 20 perc körüli időben a parassapusztai határátkelőhelyen a vádlott által vezetett német rendszámú, Magyarországot Szlovákia felé éppen elhagyni szándékozó személygépkocsit a rendőr járőrök ellenőrzés alá vonták.

A járműben utasként tartózkodott hat iraki állampolgár, akik közül négyen ideiglenes tartózkodásra jogosító engedéllyel, két gyermek pedig humanitárius tartózkodási engedéllyel tartózkodott Magyarország területén. A két gyermek az idegenrendészeti eljárás lezárásáig Magyarországot, az ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező felnőttek pedig még Nógrád megye területét sem hagyhatják el.

A szír gyanúsított a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területéről történő illegális kiszállításukkal próbált segítséget nyújtani az államhatár átlépéséhez a gépkocsiban utasként tartózkodó hat iraki állampolgárnak, azonban ez a rendőri intézkedés miatt meghiúsult.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a terhelt jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 12:16, szerda | Helyi

Figyelmesen a közutakon a kánikulában!

A tartós hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége.

2020. Július 07. 12:31, kedd | Helyi

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

2020. Július 06. 11:58, hétfő | Helyi

Rendőrkézen a bátonyterenyei kifosztás gyanúsítottja

Egy 38 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Július 06. 11:55, hétfő | Helyi

Útlezárás versenyautó-tesztelés miatt

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani Cered és Zagyvaróna között.