Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2020. Június 29. 11:43, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Rács mögött az embercsempész

Rács mögött az embercsempész

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben indítványozta egy szír állampolgárnak a letartóztatását, aki hat iraki állampolgárt kísérelt meg kicsempészni Magyarország területéről.

A megalapozott gyanú szerint 2020. június 21. napján 15 óra 20 perc körüli időben a parassapusztai határátkelőhelyen a vádlott által vezetett német rendszámú, Magyarországot Szlovákia felé éppen elhagyni szándékozó személygépkocsit a rendőr járőrök ellenőrzés alá vonták.

A járműben utasként tartózkodott hat iraki állampolgár, akik közül négyen ideiglenes tartózkodásra jogosító engedéllyel, két gyermek pedig humanitárius tartózkodási engedéllyel tartózkodott Magyarország területén. A két gyermek az idegenrendészeti eljárás lezárásáig Magyarországot, az ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező felnőttek pedig még Nógrád megye területét sem hagyhatják el.

A szír gyanúsított a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területéről történő illegális kiszállításukkal próbált segítséget nyújtani az államhatár átlépéséhez a gépkocsiban utasként tartózkodó hat iraki állampolgárnak, azonban ez a rendőri intézkedés miatt meghiúsult.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a terhelt jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:47, csütörtök | Helyi

Saját égi eszközzel kutathatnak a rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

2020. November 24. 12:46, kedd | Helyi

Elfogták a besurranót

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 29 éves férfit.

2020. November 23. 14:16, hétfő | Helyi

Kaput, gépkocsit rongált, majd balesetet szenvedett

Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen.

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.