Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Augusztus 11. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Rács mögött a szlovák katalizátor-tolvaj

Rács mögött a szlovák katalizátor-tolvaj

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 24 éves szlovák állampolgár letartóztatására tett indítványt, aki a nyár folyamán Salgótarján utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait tulajdonította el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 júliusában négy éjszaka is azért érkezett szlovákiai lakóhelyéről Salgótarjánba, hogy a város utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait a magával hozott csővágóval a kipufogórendszereket megbontva levágja és ellopja. Két alkalommal kistehergépkocsiról, másik két esetben személygépkocsiról tulajdonította el így az alkatrészeket, cselekményeivel alkalmanként százezer forint feletti kárt okozva az autók tulajdonosainak.

2020. augusztus 8-án újra ilyen szándékkal érkezett Magyarországra, de a rendőrség már várta: Éjfél után, ahogy az országhatárt átlépte, Somoskőújfalun ellenőrzés alá vonták gépkocsiját, amiből előkerült a bűncselekmények elkövetése során használt csővágó szerszám, ezért a férfit őrizetbe vették.

Mivel a férfi külföldön él, ahol munkahellyel és a megélhetéséhez szükséges rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, továbbá a terhére rótt bűncselekményeket sorozatjelleggel, több sértett sérelmére követte el, tartósan lopások elkövetésére rendezkedett be, és újra ilyen céllal érkezett hazánkba, a Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020. augusztus 10-én indítványt tett a letartóztatására.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és gyanúsított letartóztatását 2020. augusztus 11-én – a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében – elrendelte.

A végzés ellen a gyanúsított és kirendelt védője fellebbezést jelentettek be, de a jogorvoslati kérelem nem halasztó hatályú, annak elbírálásáig a férfi mindenképpen rács mögött marad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:40, csütörtök | Helyi

Vége a drogbiznisznek!!!

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

2024. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi

Öttusa vk - Nagy mezőny jön Budapestre, a szövetség pályázik a 2027-es vb-re.

Az olimpiai kvalifikációs időszak végéhez közeledve egyre kiélezettebb az öttusázók versengése a párizsi kvótákért.

2024. Április 18. 08:21, csütörtök | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Hideg reggel, hűvös, szeles délután.

Keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok,