Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Augusztus 11. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Rács mögött a szlovák katalizátor-tolvaj

Rács mögött a szlovák katalizátor-tolvaj

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 24 éves szlovák állampolgár letartóztatására tett indítványt, aki a nyár folyamán Salgótarján utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait tulajdonította el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 júliusában négy éjszaka is azért érkezett szlovákiai lakóhelyéről Salgótarjánba, hogy a város utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait a magával hozott csővágóval a kipufogórendszereket megbontva levágja és ellopja. Két alkalommal kistehergépkocsiról, másik két esetben személygépkocsiról tulajdonította el így az alkatrészeket, cselekményeivel alkalmanként százezer forint feletti kárt okozva az autók tulajdonosainak.

2020. augusztus 8-án újra ilyen szándékkal érkezett Magyarországra, de a rendőrség már várta: Éjfél után, ahogy az országhatárt átlépte, Somoskőújfalun ellenőrzés alá vonták gépkocsiját, amiből előkerült a bűncselekmények elkövetése során használt csővágó szerszám, ezért a férfit őrizetbe vették.

Mivel a férfi külföldön él, ahol munkahellyel és a megélhetéséhez szükséges rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, továbbá a terhére rótt bűncselekményeket sorozatjelleggel, több sértett sérelmére követte el, tartósan lopások elkövetésére rendezkedett be, és újra ilyen céllal érkezett hazánkba, a Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020. augusztus 10-én indítványt tett a letartóztatására.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és gyanúsított letartóztatását 2020. augusztus 11-én – a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében – elrendelte.

A végzés ellen a gyanúsított és kirendelt védője fellebbezést jelentettek be, de a jogorvoslati kérelem nem halasztó hatályú, annak elbírálásáig a férfi mindenképpen rács mögött marad.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 10:30, csütörtök | Helyi

Kifosztották ismerősüket

Egy 21 éves férfi és két társa ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát zárták le a salgótarjáni nyomozók.

2020. Szeptember 24. 10:20, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában Nógrád megye közútjain egy gépjámű vezetője sérült meg közúti közlekedési balesetben.

2020. Szeptember 24. 09:52, csütörtök | Helyi

Vádemelés a riválisát hasba szúró férfival szemben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 29 éves, Nógrád megyei férfi ellen, aki egy 19 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta élettársa férjét.