Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 23. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Rabolt és kifosztott a fiatalkorú

Rabolt és kifosztott a fiatalkorú

A salgótarjáni nyomozók a napokban előterjesztést tesznek a fiatalkorú előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves helyi fiatalkorú ellen.
A nyomozás adatai alapján 2017. augusztus 21-én a délutáni órákban Salgótarján belterületén közlekedett kerékpárral két gyermekkorú, amikor a gyanúsított egyiküket a kerékpár átadására szólította fel. A 11 és 12 éves fiú távozni akart a helyszínről, azonban a fiatalkorú utánuk futott, és belerúgott az egyik kerékpár hátsó kerekébe. A 12 éves sértett a biciklivel elesett, melyet követően a gyanúsított azt magához vette, azzal elhajtott és a későbbiekben értékesítette azt. A gyermekkorú nem sérült meg.
A 11 éves fiú ezt követően a gyanúsított keresésére indult, akivel nem sokkal később a megyeszékhely belterületén találkozott. A korábbi események, továbbá a fiatalkorú határozott, magabiztos fellépése a gyermekben félelmet keltett, melyet a gyanúsított kihasznált és elvette az ő kerékpárját is.
A rendőrök a bejelentést követően a fiatalkorút elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.
A nyomozók a gyanúsított által értékesített kerékpárt megtalálták és lefoglalták. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy gyanúsított ellen a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, valamint a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja is elfogatóparancsot bocsátott ki korábban.

A rendőrök a fiatalkorút őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását az illetékes ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.