Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2020. Szeptember 04. 11:37, péntek | Helyi
Forrás: police

Rablással, lopással gyanúsítható körözött fiatalkorút fogtak el a rendőrök

Rablással, lopással gyanúsítható körözött fiatalkorút fogtak el a rendőrök

A 16 éves salgótarjáni lakost a nyomozók őrizetbe vették, és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás bűntett, továbbá lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves és egy 20 éves salgótarjáni lakos ellen.

A fiatalkorú a megalapozott gyanú szerint 2020. július 18-án Lucfalva külterületén egy kerékpárral közlekedő fiút megállásra kényszerített, mobiltelefonja átadására szólította fel, amelyet követően 20 éves társa a sértettet tenyérrel arcon ütötte, aki ezután átadta a készüléket.

A nyomozás adatai alapján a két terhelt július 26-án 11 óra 30 perc körül a megyeszékhely egyik társasházának földszinti erkélyére bemászott, és onnan egy mélyládát, hosszabbítót, továbbá szatyorba összekészített különböző értékeket lopott el. A 16 éves terhelt továbbá szeptember 2-án a kerítésen átnyúlva az egyik salgótarjáni ingatlan udvaráról egy hangszórót is ellopott.

A rendőrök a fiút szeptember 2-án elfogták, és megállapították továbbá azt is, hogy ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított és gyanúsítottként kihallgatott fiatalkorút a nyomozók őrizetbe vették, és a napokban kezdeményezik letartóztatásának indítványozását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 12:14, szerda | Helyi

Kedvenc színészeink rendezvénysorozat - Újra

Október 6-án újra megnyílik a Zenthe Szalon kapuja, ugyanis folytatja „Kedvenc színészeink” sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

2020. Szeptember 30. 11:56, szerda | Helyi

Gyorshajtók Nógrád megye közútjain

A sebesség-ellenőrzések eredménye szerint több járművezető továbbra sem számol a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

2020. Szeptember 30. 10:36, szerda | Helyi

Gáz- és riasztófegyvert lopott

Egy 30 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát zárták le a salgótarjáni nyomozók.

2020. Szeptember 30. 09:57, szerda | Helyi

Új önkormányzatot választanak Cserhátsurányban vasárnap

Új önkormányzatot választanak a Nógrád megyei Cserhátsurányban vasárnap, miután a testület nyáron kimondta a feloszlását.