Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 21. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Projektnyitó a hulladéklerakónál

Projektnyitó a hulladéklerakónál

Lezárult a közbeszerzési eljárás és folyamatos a rekultivációra váró hulladéklerakóknál a munkaterületek átadása – hangzott el a Kelet-Nógrád Hulladékrekultivációs Társulás projektnyitó rendezvényén Salgótarjánban.

A társulásban résztvevő tizenöt település, tizenhat hulladéklerakójából néhányban, már el is kezdték a munkát. Az elkészült tervek és vizsgálatok eredményei szerint körülbelül harmincezer négyzetméteren teljesen felszámolják, - tehát el is szállítják - a hulladékot, körülbelül kétszázezer négyzetméteren pedig megszüntetik a további környezetszennyezést, amely legalább 82 ezer embert érint. A rendezvényen a társult településeket koordináló Salgótarján polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda kifejtette, hogy a tizenhat hulladéklerakó mindegyike már több éve bezárt telep. De régebbi törvények szerint még szabályosan működtetet önkormányzati hulladéklerakó volt, melyek közül néhányban még most is előfordul, az illegális szemét lerakás. Hercsik Dávid, a munkákat végző cég képviselője elmondta, hogy a kisebb lerakókkal még idén ősszel végeznek, a teljes program kivitelezési határideje pedig 2015 május huszonnyolcadika lesz.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.