Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pótfelvételi: hamarosan kiderülnek a ponthatárok

Pótfelvételi: hamarosan kiderülnek a ponthatárok

Idén augusztus 28-án hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 18 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 9 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2014 szeptemberében induló képzések ponthatárait 2014. augusztus 28-án hozzák nyilvánosságra a www.felvi.hu honlapon. Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítik. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 24-én nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 260, felsőoktatási szakképzésen 220, mesterképzésen 50 pont.

A 2014. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás során összesen több mint 9500-an adták be jelentkezésüket. Többségük alapképzésre és osztatlan képzésre jelentkezett, legnagyobb arányban nappali és levelező munkarendben. A legtöbben idén a gazdálkodási és menedzsment, jogász és turizmus vendéglátás szakokra jelentkeztek, de a top 10-be bekerült a tanári és az óvodapedagógus képzés is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.