Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 01. 22:03, kedd | Belföld
Forrás: hita.hu

„Porcelánlámpától a beton étkészletig”

„Porcelánlámpától a beton étkészletig”

A tavalyi sikeres magyar megjelenés eredményeképpen idén 10 hazai tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 14-22. között megrendezett London Design Festival egyik legrangosabb eseményén, a TENT London szakkiállításon mutathassa be legújabb munkáit.

A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális üveg és porcelán különlegességekig. A résztvevők által szakmai és üzleti szempontból egyaránt eredményesnek mondott magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg.

A TENT London kiállítás 80 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések alapján eredeti megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett más nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is jelentős szerepet kaptak.

A szakma figyelmét a már rutinos kiállítónak mondható Kodolányi Gábor és Koós Daniella egyedi tervezésű bútorai keltették fel leginkább. Sikeresen debütáltak Meixner Etelka, a Herendi Porcelánmanufaktúra iparművésze különleges porcelán lámpái és elegáns „gyöngyös” teáskészlete; az EightDays Design alkotócsoport, Hanuka21 gyertyatartója; Farkas Anna és Batisz András egyedi tervezésű, kézzel készített Starry Light by Anagraphic lámpacsaládja; Kiss-Gál Gergő tervezőművész új bútorgyártási technológiával készült, négy darabból álló Plié bútorkollekciója; a Laokoon Design egyedi szövésű, különleges, mozgó textíliából készült Enso állólámpája és Vidó Nóri beton étkészlete, valamint szoborszerű székei.

Címkék: london, TENT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben