Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Augusztus 24. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonógrád.hu

Popieluszko-ereklyét kapott Mátraverebély-Szentkút

Popieluszko-ereklyét kapott Mátraverebély-Szentkút

Szombaton és vasárnap tartották a 2,7 milliárd forintos uniós támogatásból megújult Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely főbúcsúját, valamint a kegyhelynek vasárnap Jerzy Popieluszko ereklyéjét adták át.

Szombaton, Nagyboldogasszony napján Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel, vasárnap pedig Kazimierz Nycz varsói bíboros, érsek celebrálta a 11 órakor kezdődő szentmiséket.

A lengyel főpásztor a szentmise előtt átadta a szentkúti kegyhelynek a vértanú, már boldoggá avatott lengyel Jerzy Popieluszko ereklyéjét, és katekézis keretében beszélt a "szolidaritás papjának" életszentségéről.

A szombati szentmise előtt "Szerzetesként az oktatásban" címmel Labancz Zsolt piarista tartományfőnök tartott katekézist.

A Nógrád megyei kegyhelyen Áder János köztársasági elnök tette le a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét 2013 októberében.

A fejlesztés eredményeként a 21. század követelményeinek megfelelő körülmények fogadták a leglátogatottabb római katolikus búcsújáróhelyre érkezőket. Megszépült a szabadtéri misézőhely, megközelíthetőbbé vált a Szűzanya szobra, felújították a rendházat. Komfortosabbá tették a zarándokházat, és újabb zarándokszállásokat is építettek. Mindemellett rendezvényterem és fogadóépület is épült Szentkúton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:41, szombat | Helyi

Futsal MK - A DEAC és a Tolna a női döntős.

A címvédő DEAC 2-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó TFSE-t, míg a Tolna-Mözs 4-1-re múlta felül a Salgótarjáni VSE-t szombaton a futsal Magyar Kupa női elődöntőjében a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Május 11. 08:00, szombat | Helyi

Hétvégén is jó idő lesz, csak néhol lehet zápor.

Eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.

2024. Május 10. 09:19, péntek | Helyi

3. szakasz (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető, 183 km)

Rajt: 2024. május 10. (péntek) 11:45, Kazincbarcika, Városháza. Befutó: 16:30, Gyöngyös-Kékestető.

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.