Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2011. December 01. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

A fogyasztók védelmében alapvető, hogy a biztosításközvetítők honlapjain levő díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák a kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A fogyasztók érdekeinek védelmében alapvető, hogy a független biztosításközvetítők honlapjain elérhető kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák mindazon kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, melyeket az egyes biztosítók díjhirdetésükben közzétettek – hívja fel az érintettek figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Az MTI-hez is eljuttatott közleményében a PSZÁF kifejti, hogy többször áttekintette a jelentős piaci súlyú független biztosításközvetítők honlapjainak kgfb-díjkalkulátorait, s az ezeken számított díjakat összevetette a biztosítók honlapjain kalkulált díjakkal. A díjkalkulátorok első áttekintése után a felügyelet megállapította: több független biztosításközvetítőnél eltérnek a díjszámító programjukkal kalkulált és a biztosítók által az országos napilapokban megjelentetett díjtarifában közzétett feltételekkel kalkulált díjak.

A PSZÁF ezek alapján vezetői levélben szólította fel az érintett független biztosításközvetítőket arra, hogy a díjkalkulátorok működtetésekor feleljenek meg a fogyasztók megfelelő, korrekt és teljes körű tájékoztatását szolgáló elvárásoknak.

A független biztosításközvetítők az általuk működtetett díjkalkulátorokat folyamatosan ellenőrizzék, az ellenőrzés során észlelt hibákat mihamarabb javítsák ki. A szükséges korrekcióknál vegyék figyelembe a biztosítók által – a PSZÁF kötelezése alapján – időközben végrehajtott módosításokat is.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.