Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Július 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Pollenhelyzet - ÁNTSZ: több allergén virágzása erősödhet a napokban

Pollenhelyzet - ÁNTSZ: több allergén virágzása erősödhet a napokban

A pázsitfűfélék és a csalánfélék mellett várhatóan több más nyári gyomnövény pollenszórása is erősödni fog a következő napokban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.

Az ÁNTSZ az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának méréseire hivatkozva ismerteti: a kültéri allergén gombák mennyisége Pesten és Miskolcon magas, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen a nagyon magas szintet is elérte.
Ezenkívül továbbra is a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben – koncentrációjuk Pesten, Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen magas, Szegeden közepes szintet ért el. Még mindig jelentős a pázsitfűfélék pollenszórása is, virágporukat Miskolcon és Zalaegerszegen magas, Pesten, Pécsett és Szegeden közepes koncentrációban regisztrálták.
Közepes koncentrációt mértek még az útifű virágporából Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen. Emellett a lórom, a hárs, a fészkesvirágzatúak, a libatopfélék, a szelídgesztenye és a kender pollenjéből is megjelent néhány szem a pollencsapdákban - írta az ÁNTSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.