Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 10. 07:36, szerda | Belföld
Forrás: mti

Plácido Domingo ad ma ingyenes koncertet Budapesten

Plácido Domingo ad ma ingyenes koncertet Budapesten

Ma ad ingyenes koncertet Plácido Domingo operaénekes a Papp László Budapest Sportarénában.

A koncert 20.30-kor kezdődik, a kapunyitást 19 órára hirdették meg. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik, a látogatók a bejáratoknál helyre szóló belépőt kapnak.

Plácido Domingo kétrészes koncertjének műsorán népszerű operaáriák mellett operett- és musical részletek, valamint a Plácido Domingo "zenei gyökereit" jelentő zarzuelák is felcsendülnek. A közönség Berlioz, Giordano, Gounod, Verdi, Massenet, Rodgers, Loewe, Bernstein, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Erkel Ferenc, Torroba, Vives és Sorozábal műveiből hallhat részleteket.

Az áriaestre ifjú művészek is meghívást kaptak: a Domingo által alapított Operalia énekverseny felfedezettje, Angel Blue és a mester által mentorált washingtoni Ifjú Tehetségek Program résztvevője, Micaela Oeste mellett a magyar szoprán, Pasztircsák Polina, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is fellép. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő