Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. Június 15. 22:53, péntek | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Beliczay László

Pert nyert az Adidas ellen egy magyar feltaláló

Pert nyert az Adidas ellen egy magyar feltaláló

Oroszi László az általa kifejlesztett irányítósávos labdarúgócipő 1996-ban legyártott prototípusát mutatja kertjében, a Fejér megyei Válon. A magyar feltaláló a közel tíz év után jogerősen pert nyert a közelmúltban az Adidas ellen, miután a cég az övéhez nagyon hasonló termékekkel állt elő. Az irányítósávos sportcipőt orr-részén keménygumiból készített sűrű bordázatot tartalmazó "irányítósávok" helyezkednek el, és ezek segítik a játékosnak a labda adott irányba rúgását és javítják a találati pontosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 18:07, kedd | Belföld

A használtautó-import közelíti a járvány kitörése előtti szintet

Júliusban több mint 12 ezer használt import személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 13 százalékos, az áprilisi mélyponthoz viszonyítva pedig 61 százalékos növekedés;

2020. Augusztus 04. 16:04, kedd | Belföld

Letartóztattak egy nevelt gyermeke bántalmazásával gyanúsított apát

Hónapokon keresztül, rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekét egy férfi a gyanú szerint, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2020. Augusztus 04. 14:00, kedd | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel

2020. Augusztus 04. 11:01, kedd | Belföld

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.