Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Szeptember 16. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: 3100.hu

Peronburkolat javítás

Peronburkolat javítás

Megjelentek a munkagépek a Salgótarján városközpontjában található vasútállomáson.

Sajnos várakozásainkkal ellentétben ez még nem a teljes megújulás; egyelőre “csak” a peron burkolatát javítják. A MÁV Kommunikációs Igazgatóságát kérdeztük a nógrádi vágányzárak alatt megvalósuló karbantartási munkák részleteiről.

Hatvan − Somoskőújfalu

Salgótarján megállóhelyen a peron burkolatát javítják, továbbá a vasbetonaljak cseréjét végzik több állomáson, így Szurdokpüspökiben, Nagybátonyban és Kisterenyén, valamint nyíltvonali szakaszokon is: Tar és Nagybátony, illetve Zagyvapálfalva és Salgótarján külső között. Síncsere zajlik Salgótarján külső és Somoskőújfalu között, Selyp állomás negyedik vágányán pedig átépítik az útátjárót. Nagygépes kitérőszabályozást végeznek több állomáson, Salgótarján külsőn alkatrészeket is cserélnek a váltókban, Szurdokpüspöki állomás Hatvan felőli végén pedig az ágyazatot cserélik ki a váltók alatt.

Balassagyarmat−Ipolytarnóc

Szécsény és Nógrádszakál között a Ménes-patak hídján gerendákat cserélnek, karbantartják a dilatációs sarukat és mázolják a hídszerkezetet. Ludányhalásziban a boltozatos híd szigetelését újítják fel, a Nógrádszakál−Ipolytarnóc szakaszon felépítmény-csere zajlik 500 méter hosszban.

Szinten tartás

Mindkét vasútvonalon egyszerre több helyszínen dolgoznak a szakemberek, hogy az utasok számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a karbantartás, minél rövidebb ideig tartson a pótlóbuszos közlekedési rend. A karbantartási munkák célja a közlekedési paraméterek megőrzése, újabb korlátozások bevezetésének megelőzése – írja megkeresésünkre adott válaszában a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Vonat helyett busz közlekedik

A munkálatok ideje alatt Hatvan és Somoskőújfalu között szeptember 18-ig, illetve Balassagyarmat és Ipolytarnóc között szeptember 24-ig vonatpótló autóbuszok közlekednek – erről itt írtunk korábban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.