Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2020. Május 20. 12:48, szerda | Helyi
Forrás: police

Ne igyon szeszes italt mielőtt a volán mögé ül!

Ne igyon szeszes italt mielőtt a volán mögé ül!

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Fontos megérteni, hogy aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyaszt nem csak önmagára, hanem a többi közlekedőre is veszélyes. Sokan figyelmen kívül hagyják a szeszes ital szervezetre és vezetésre gyakorolt káros hatásait. Már kis mennyiségű alkohol fogyasztása sem teszi lehetővé a biztonságos járművezetést. Szeszesital-fogyasztása után növekedik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassulnak a szemmozgató izmok. Ilyen esetben a vezetők veszélyérzete csökkenhet, figyelmetlenebbek lehetnek, valamint egy-egy közlekedési szituációt rosszul, hibásan mérhetnek fel, aminek következtében rossz döntést hozhatnak.

Vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztó sofőr mellé ne üljenek be, illetve hívják fel a figyelmét arra, hogy más közlekedési módot is választhatnak a hazajutásukhoz! Ne engedjék át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudják, hogy szeszes italt fogyasztott!

Nógrád megyében a járművezetők az elkövetkező időszakban is számíthatnak közlekedésük során a rendőrség részéről az ittas járművezetőket kiszűrő ellenőrzésekre.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 12:58, péntek | Helyi

Különélő feleségét bántalmazta – letartóztatásba került

A Pásztói Járási Ügyészség egy huszonöt éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelését indítványozta, aki súlyosan bántalmazta tőle különélő feleségét.

2020. Május 29. 12:00, péntek | Helyi

A Zenthe Ferenc Színház már készül az új évadra

A Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház hivatalosan is lezárta a 2019/2020-as színházi évadát. A koronavírus járvány miatt hozott intézkedések már március közepén félbeszakították a próbafolyamatokat.

2020. Május 29. 11:00, péntek | Helyi

Ismét 'Házhoz megyünk' Nógrád megyében

Folytatódik a „Házhoz megyünk!” elnevezésű bűnmegelőzési program a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén is.

2020. Május 29. 10:14, péntek | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.