Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2021. Január 19. 13:22, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatták a baltával mentősökre támadó férfit

Letartóztatták a baltával mentősökre támadó férfit

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte annak a 23 éves Nógrád megyei férfinek a letartóztatását, aki egy baltával a kezében rontott rá a hozzá kihívott mentősökre.

A gyanúsított 2021. január 14-én éjjel zavart és agresszív állapotban érkezett haza otthonába. Mivel korábban ismeretlen eredetű bódító hatású anyagot fogyasztott, zavart viselkedése miatt édesapja mentőt hívott hozzá.

A gyanúsított ezt meghallva, egy baltával a kezében a nyílt utcára ment. Amikor a mentőszolgálat munkatársai a segélyhívásra a településre érkeztek, felfigyeltek az utcán tartózkodó, baltával a kezében feldúltan feléjük siető férfire, aki mintegy 2-3 méter távolságból a baltát meglendítette és a mentőautóba próbálta dobni, de a jeges úton megcsúszott.

A mentőautó személyzete észlelte a támadást, ezért testi épségük megóvása érdekében a helyszínről távozni akartak, a gépkocsivezető gázt adott és megpróbálta kikerülni a férfit, aki ekkor a mellette elhaladó mentőautó vezetőoldali ajtaját akarta a baltával megütni, ez az ütése csak a gépkocsivezető manőverének köszönhetően nem talált célba.

A mentősök ekkor a rendőrség közreműködését kérték, és csak a gyorsan kiérkező rendőrök jelenlétében sikerült a férfit megvizsgálniuk, majd ellátása céljából kórházba szállítani.

A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de vele szemben felmerül a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja is.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a visszaeső, börtönből legutóbb 2020 nyarán szabadult férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 09:06, hétfő | Helyi

A rendőrök 10 percen belül elfogták

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették a 35 éves nőt.

2021. Március 05. 14:00, péntek | Helyi

Letartóztatásban az ivócimboráját kirabló férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki egy kis Nógrád megyei faluban leütötte és kirabolta ivócimboráját.

2021. Március 05. 13:20, péntek | Helyi

A felfüggesztett börtön mellett foglalkozástól eltiltás is vár a munkahelyéről lopó vagyonőrre

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 37 éves biztonsági őr ellen, aki ahelyett, hogy a munkahelyén megőrizte volna az ott tárolt értékeket, maga lopta el azokat, mintegy 700.000 Ft kárt okozva.

2021. Március 05. 13:15, péntek | Helyi

Eltiltás hatálya alatt vezetett és kábítószert birtokolt

A salgótarjáni rendőrök egy 31 éves endrefalvai férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd vettek szabálysértési őrizetbe.