Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 18. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Justitia Regnorum Fundamentum-díjat kapott Berki Judit és a Bátonyterenyei Tanoda

Justitia Regnorum Fundamentum-díjat kapott Berki Judit és a Bátonyterenyei Tanoda

Az elmúlt hét végén az alapvető jogok biztosa átadta a Justitia Regnorum Fundamentum-díjakat Budapesten.

Szabó Máté alapjogi biztos köszöntőjében emlékeztetett, az ombudsmanok által 2007-ben alapított díjat az emberi és állampolgári jogok védelme területén kifejtett kiemelkedő helytállás, szakmai tevékenység elismeréseként ítélik oda az intézmény megalakulásának évfordulója alkalmából, amely az első biztosok megválasztásának napja. A Justitia Regnorum Fundamentum, vagyis „Az igazság a birodalmak alapja” I. Ferenc osztrák császár és magyar király jelmondata volt.
Szabó Máté az állampolgári jog területén végzett tevékenységéért idén Lehoczkyné Kollonay Csillát, az ELTE és CEU tanára jutalmazta az elismeréssel a munkajog és szociális jogok területén végzett tevékenységéért.
A jövő nemzedékek helyettes biztosa javaslatára az elismerést Kalas György jogász, környezetvédő kapta, aki a díj átvétele után azért emelt szót, hogy az elmúlt időszakban sok környezetvédelmi szervezet szűnt meg, és ez szerinte a jövő generációjának dolgát nehezíti meg.
Kállai Ernő, a nemzetiségi jogokért felelős helyettes biztos javaslatára Berki Judit, a Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetségének szakmai vezetője, korábbi romaügyi államtitkár-helyettes és az általa vezetett, 2000-ben alapított Bátonyterenyei Tanoda kapta a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat. Az egykori Romaügyi Hivatal vezetőjének több évtizedes pedagógiai, szakértői munkásságát méltatva Kállai Ernő úgy fogalmazott: Berki Judit „a végeken” próbál valamit tenni azokért a gyermekekért, akik különben elkallódnának.

Címkék: Berki Judit

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.